izberi zase

Tai Chi in Qi Gong vadba

Tai Chi in Qi Gong vadba

Vsak četrtek ob 17.45

Tečaj Tai Chi in Qi Gong-a je namenjen vsem, ki želijo v tem hitrem tempu sveta ujeti brezčasnost, mir, sprostitev in tistim, ki bi radi izboljšali svojo mentalno in telesno zdravje in v svoje življenje prinesli več stabilnosti in ravnovesja. Za obisk vadbe ne potrebujete nobenega predznanja, le primerno obutev, ohlapna oblačila in nekaj svojega časa.

Qi Gong je kitajska beseda, ki se izgovarja (Či Gon), sestavljena iz besede Qi (energija) in besede Gong, ki pomeni aktivnost, delo, ki poizkuša kultivirati. Qi Gong je umetnost in znanost o kultiviranju energije. Njegov izvor lahko sledimo v starodavno Kitajsko več kot 5.000 let nazaj v čas šamanizma. Qi Gong v sebi združuje dihalne tehnike, počasno gibanje ali pa negibnost, koncentracijo, vizualizacijo in meditacijo, s čimer ponovno vzpostavimo pretok energije po energetskih poteh (meridianih). Obstaja več tisoč različnih vaj in na tisoče različnih Qi Gong sistemov, med katerimi so nekateri bolj učinkoviti in drugi manj, vsi pa sledijo istim principom.

Tai Chi v prevodu lahko pomeni več stvari, lahko pomeni “veliki tram”, ki podpira streho hiše. V prispodobi to pomeni povezovanje zemlje in neba. Če prevedemo TaiChi z bolj filozofskim pojmom pomeni “vzvišen konec” ali “najvišji zakon”. Počasni gibi TaiChi-ja omogočajo okvir za globoko opazovanje telesa od znotraj. To počasno in tiho opazovanje omogoča praktikantu, da se zave, kje v telesu se nahaja stres in nato s pomočjo vdiha in vizualizacijskih tehnik izdihne ta stres iz tkiva telesa. TaiChi rotira telo z imitiranjem 95% vseh gibov, ki jih človek lahko naredi v vsakdanjem življenju. Dihanje v TaiChi-ju je globoko in enakomerno, več kot 70% vseh strupov izločimo preko izdiha, zato je dihanje esencialni del vadbe. Tai Chi je meditacija v gibanju.

marko-prestonRedno vadbo v Hiši radosti vodi Marko Preston, ki se je z veščino TaiChi in QiGong začel ukvarjati pred dvanajstimi leti. Na pot učenja te starodavne veščine ga je pripeljala želja po boljšem zdravju in boljšem mentalnem počutju. Največji čar TaiChi-ja in QiGong-a mu je, da je to veščina, s katero se lahko ukvarjaš vse življenje in vsak sleherni dan ponudi nova presenečanja in nova spoznanja. TaiChi in QiGong sedaj poučuje že 3 leta, pri samem poučevanju pa, kot trener Nevro Lingvističnega Programiranja, uporablja tudi bolj sodobne metode poučevanja, ki jih ponuja novodobna psihologija.

 Tai Chi in Qi Gong vadba v Hiši radosti poteka vsak četrtek od 17.45 do 18.45.

Obvezne so predhodne prijave na mail info@hisaradosti.com.

Prvi obisk je brezplačen.