izberi zase

S tremi orodji do več uživanja s svojim telesom

S tremi orodji do več uživanja s svojim telesom

Naša telesa so neverjetna, živa, so senzorični organi, ki imajo ogromno zavedanja o mnogo stvareh! Ko jih ignoriramo ali si želimo, da jim ne bi bilo treba posvečati pozornosti, odrežemo ogromno svojega zavedanja, ki bi lahko doprinašalo naši radosti in razcvetu našega življenja. Kaj če bi bilo to, da se zavedate svojega telesa zabavno? Kaj če bi si dopustili kreirati več na vsak način?

Ena izmed čudovitih stvari, ki jih naša telesa delajo je gibanje. S 360-imi sklepi so naša telesa ustvarjena za gibanje. Gibanje je lahko izvor za veliko več radosti, življenja in celo kreativnosti, če smo voljni uporabljati preprosta orodja.

Tukaj so 3 orodja, ki kultivirajo veliko večje zavedanje o vašem telesu z gibanjem.

1. PREMIKAJTE TELO

Telesa se zelo rada gibajo in ko jih premikate, so veliko bolj srečna! Vzemite si čas, da premikate svoje telo vsak dan. Ne obstaja noben določen predpis, koliko bi se posamezno telo moralo gibati vsak dan. Gre se za uživanje v svojem telesu. Kaj bi bilo zabavno za vaše telo? Sprehodi? Raztegovanje? Ples? Naredite vsak dan nekaj, da povečate količino zadovoljstva in radosti z vašim telesom in morda boste opazili, da se kot rezultat tega vaše življenje spreminja.

2. NAMENITE POZORNOST SENZACIJAM (OBČUTKOM)

Občutki so eni izmed glavnih načinov, kako telo komunicira z nami in je odličen način k večjem zavedanju s telesom. Ko premikate svoje telo – tudi če samo skozi dihanje ali umivanje zob, boste izkušali veličastnejše senzacije. Naša telesa pravzaprav nikoli ne nehajo gibati. Naslednjič, ko si umivate zobe, opazite senzacijo, ki pride s premikanja vašega telesa. Kaj bi bilo potrebno, da bi bili tako prisotni s telesom cel dan?

3. RAZISKUJTE!

S tolikimi sklepi, mišicami, kostmi in vezivnimi tkivi se lahko naša telesa premikajo na veliko različnih načinov. Raziskujte gibanje na različne načine. Ko hodite, kako premikate svoje boke in rame? Ali se sploh zavedate, da jih premikate? Začnite opažati, kaj telo postaja, ko izvajate dnevne aktivnosti. Kaj je gibanje in na kakšne načine se lahko gibljemo? Kaj gibanje ni? Kaj bi lahko dodali ali spremenili v svojem gibanju, kar bi kreiralo več radosti, lahkotnosti in zadovoljstva s svojim telesom? Več kot se igramo z možnostmi, ki jih imajo naša telesa, bolj postanemo živi in kreativni. Če bi lahko premikali svoje telo na popolnoma nov način danes, kako bi to bilo? Če bi opazili nove in drugačne občutke danes, kaj bi to bilo?

Preberi tudi...  V oddaji Klepet ob kavi: Seks, telo, denar, Mercedes in duhovnost. WTF?

Ko začnete opažati, da se vedno premikate in postanete pozorni na to, boste imeli veliko večje zavedanje vašega telesa! In verjetno veliko več zabave, radosti in kreativnosti prav tako!

Heather Nichols, CF

Prevedeno za Hišo radosti iz Bloga Access Consciousness

Preberite še