izberi zase

Živi svoje sanje

»Ne sanjam ponoči, sanjam ves dan; živim svoje sanje.«  S. Spielberg

Biti velik sanjač ne pomeni, da hodiš po svetu z glavo visoko med oblaki. Pomeni, da iščeš smisel življenja in pomeni, da se izpopolnjuješ  v smislu doseganja zastavljenih ciljev. Ljudje, ki imajo navado, da veliko sanjajo, bodo dosegli svoje cilje, ker je njihovo mišljenje naravnano na pozitivno stran. Na življenje moraš gledati s tiste perspektive, ki ti zagotavlja, da lahko izpolniš prav vse kar je mogoče. Če lahko uresničiš svoje velike sanje, zakaj jih torej ne bi uresničil? Zakaj bi se zadovoljil z majhnimi?

Tukaj je seznam razlogov, zakaj bi moral biti velik sanjač:

  1. Kadar slediš svojim sanjam si povezan s svojim notranjim jazom.

Če si želiš čutiti srečo z vsem svojim bitjem, moraš biti sanjač. Sanje te lahko izpopolnijo do te mere, da spoznaš resnični namen svojega življenja .

  1. Ker imaš izbiro.

Moraš biti sanjač, ker imaš možnost izbire. Verjetno imaš sanje, ki so težko uresničljive ali cilj, ki je težko dosegljiv. Lahko se zgodi, da boš doživel poraz in to marsikdaj zelo negativno vpliva na že sprejete odločitve. Mnogi se v tem primeru predajo in prenehajo slediti svojim sanjam. Ni ti treba postati eden izmed njih. Kljub porazu se lahko odločiš, da boš še naprej sledil svojim sanjam.

  1. Sledi tistemu za kar si poklican.

Prav poseben občutek te zajame, ko spoznaš, da si našel smisel svojega življenja.  No mogoče ga še nisi našel, saj moraš najprej postati pravi sanjač. Nekateri se radi pohvalijo, da jim je v trenutku postalo jasno, kaj je namen njihovega življenja. Ampak vedno le ni tako.  Spoznati to resnico zahteva konkreten razmislek in akcijo, saj le tako resnično spoznaš namen bivanja na tem planetu.

  1. Tvoje sanje se bodo uresničile.

Sanje naj ne ostanejo za vedno le sanje. Vse možnosti imaš, da postanejo resnične. Če sanjaš velike sanje, se bodo velike sanje uresničile.  Močna vera vase in teženje k temu, da se sanje uresničijo je zmagovalna kombinacija za uspeh.  Ne zadovolji se z majhnim, če lahko dosežeš veliko.

  1. Bodi odprt do različnih možnosti.

Kadar sanjaš o velikih stvareh, si nevede odpreš veliko vrat. Ko spoznaš, da je sanjanje v bistvu zelo razburljivo, se življenje spremeni v pravo avanturo. Uresničevanje sanj terja veliko energije in ohranja tvoje življenje v nekakšni napetosti in pričakovanju. In kdo si ne želi zanimivega življenja?

  1. Dosežeš lahko veliko in še več.

Kadar sanjaš velike sanje, lahko dosežeš velike stvari. Lahko se celo zgodi, da dosežeš veliko več, kot si nekdaj sanjal. Morda se kdaj znajdeš na križišču, ko se boš moral odločiti na primer med novo službo ali začetkom samostojne poslovne poti. Služba je vsekakor varna odločitev z zajamčenim mesečnim plačilom, podjetništvo pa so tiste tvoje velike sanje, ki si jih želiš uresničiti in ne samo zgolj recept za preživetje. Če se torej odločiš za uresničitev sanj jih lahko začneš živeti in v zameno za svoje trdo delo pridobiš veliko več kot samo denar.


Živeti sanje je prava stvar! Sanje ljudi, ki so si jih drznili uresničiti so razlog, zakaj se svet vsak dan spreminja na bolje. Sanje nekaterih, ki so si jih drznili uresničiti so razlog za naše bolj udobno življenje, saj si težko predstavljamo le eno popoldne brez elektrike, avtomobila, računalnika, zdravil. Sanje, ki jih je uresničil Mark Zuckerberg s svojo spletno stranjo Facebook so združile milijone ljudi po svetu. Velike sanje so priložnost, da resnično za vedno pustiš pečat na tem planetu.

Nastja