izberi zase

Daljinski upravljalnik

Daljinski upravljalnik

… je naprava na baterije, ki nam s pritiskom na gumb omogoča upravljanje vsemogočih stvari, medtem ko smo oddaljeni od naprave, ki jo želimo upravljati. Fantastična pogruntavščina. Univerzalnega lahko naročiš na spletu, v akciji in z brezplačno dostavo. Super!

Naročila bi daljinski upravljalnik za življenje in s pritiskom na:

→ “premor” bi lahko zamrznila vse tiste lepe trenutke, ki jih želim obdržati za vedno
→ “previjanje nazaj” bi mi omogočilo še enkrat podoživeti želene trenutke ali pa popraviti napake in delovati bolj premišljeno
→ “hitro previjanje naprej” bi me prestavilo na želeno točko v prihodnosti
→ “izklop zvoka” bi utišala vse tiste zlobne komentarje, pogovore brez smisla in neprijazne besede
→ “podnapisi” bi mi olajšali komunikacijo na počitnicah ali delu v tujini
→ “počasno predvajanje” bi mi pomagalo natančno preučiti situacije v katerih sem ravnala napačno, sebi in drugim v škodo
→ “nastavitev glasnosti zvoka” bi mi prišla prav, ko bi želela malo utišati najstniško nerganje
→ “prejšnji/naslednji kanal” bi me prestavil v prejšnje oziroma naslednje poglavje v življenju
→ “vklop/izklop” bi uporabila takrat, ko bi potrebovala akcijo oziroma počitek

S pomočjo daljinskega upravljalnika bi lahko počela še vrsto drugih stvari. Vendar pa nisem prepričana, če bi želela s pritiskom na en gumb pred-nastaviti svoje življenje. Lahko bi zamrznila tiste čudovite trenutke v življenju, ki jih nikdar nočem pozabiti … in bila ujetnica enega ali več trenutkov, ponavljajočih se v nedogled.

Previjanje nazaj bi mi res pomagalo podoživeti različne situacije, popraviti napake ampak vedno bi živela v preteklem času. Hitro previjanje naprej na tisti trenutek v prihodnosti, kjer se bodo uresničile vse sanje in bodo doseženi vsi cilji. Odlično! Vendar pa bi preskočila danes, tukaj, zdaj in vedno bi živela nekje v prihodnosti.

Izklopila bi zvok in preslišala nerganje, pritoževanje in zlobna obrekovanja. To pa bi pomenilo, da bi bila prikrajšana tudi za vse prijazne pozdrave, komplimente in besede ljubezni. Podnapisi bi mi bili v veliko pomoč pri navezovanju stikov v tujini. Res je. Ampak napisana beseda ima lahko drug pomen kot tista, ki je izgovorjena in pospremljena s smehom, žalostjo, jezo ali humorjem.

Počasno predvajanje bi mi lahko pomagalo pri natančni analizi napak in situacij. Ampak zakaj bi sploh želela tako podrobno obdelati neke napake, določiti krivca in mu naložiti kazen? Če bom hodila s povprečno hitrostjo, bom lahko sproti popravila storjene napake in se mimogrede naučila kakšne nove lekcije.

Prejšnji oziroma naslednji kanal bi mi omogočal preskočiti vse neprijetne dogodke. Kaj pa če se znajdem v nekem poglavju, kjer se bom počutila kot ujetnica? In kaj se bo zgodilo z vsemi tistimi poglavji, ki jih ne bom doživela? Vklop/izklop. Akcija/počitek. Življenje/smrt. Si res želim večnega življenja in gledati kako umirajo moji bližnji? Ali končati svoje življenje s pritiskom na gumb?

Res je … včasih si neskončno želim, da bi lahko zavrtela čas nazaj in spremenila potek dogodkov, pritisnila stop in ustavila življenje v najsrečnejšem trenutku ali izklopila, kadar mi gre vse narobe. Ampak vem, da je sedanjost, ki jo živim, moje življenje. Živim, delam napake, sem hvaležna za vsak dan in se prepuščam toku. Vse kar se je zgodilo ima nek razlog. Vse kar se še bo prav tako. Svoje življenje upravljam sama, ne daljinec na baterije.

Nastja