izberi zase

Kaj bi rekel denar, če bi lahko govoril

Kaj bi rekel denar, če bi lahko govoril

Ko razmišljate o denarju, kaj vam pride najprej na misel? Imate občutek miru in lahkotnosti z njim? Ali je izvor anksioznosti in frustracije? Ali delate zelo trdo za denar? In razmišljate, da ko ga boste imeli enkrat  končno dovolj, boste postali srečni?

Ali bi bili voljni pristopiti k temi o denarju z igrivo radovednostjo? Ali bi pomislili, samo za moment, da date na stran vse kar ste se odločili v zvezi z denarjem in bi pogledali nanj in druge perspektive?

Petnajst let nazaj sem bila v dolgovih za 187.000 dolarjev. In v dveh letih sem popolnoma spremenila svojo denarno situacijo in še vedno se izboljšuje vsak sleherni dan.

Skozi moje potovanje iz dolgov do milijonov, sem odkrila nekaj preprostih, uporabnih orodij, ki so spremenila mojo celotno finančno situacijo. Če jih boste uporabljali, lahko spremenijo tudi vašo.

Če je to nekaj, kar si tudi vi želite, gremo direktno do izvora.

Če bi poslušali, kar bi denar povedal, bi slišali tole…

  • Vprašaj po tem, da se pojavim

Morda ste že slišali za frazo “vprašaj in prejmi”. Ste zares kdaj vprašali po denarju? Ste ga bili kdaj resnično voljni prejeti? Prejemanje je preprosto to, da ste voljni imeti neskončne možnosti, da nekaj pride v vaše življenje, brez stališča o tem kaj, kje, kdaj, kako in zakaj pride.

Univerzum si vam želi doprinesti. Res je zelo preprosto. Vprašajte po tistem kar si želite. Igrajte se z vprašanjem: “Lahko dobim sedaj denar, prosim?, Lahko dobim sedaj denar, prosim?” In opazujte kaj se pojavlja.

  • Jaz sledim VESELJU in RADOSTI

Toliko izmed nami misli, da bi bili srečni če bi imeli denar. In ravno nasprotno je pravzaprav res. Denar sledi radosti. Radost ne sledi denarju.

Če želite ustvariti radostno finančno resničnost z denarjem, morate opustiti vse, kar ste se odločili da je pomembno v zvezi z denarjem, in voljni morate biti radostni in srečni z ali brez denarja. Kaj če bi začeli kreirati svoje življenje kot neustavljivo povabilo za denar, da se pride igrati z vami? Katera stališča o denarju bi morali izgubiti, da bi lahko to ustvarili z lahkoto?

Da bi izgubili ta stališča in ustvarili radostno finančno resničnost, poskusite s tem: Za vsako stališče, ki ga imate o denarju, recite: “Zanimivo stališče, da imam to stališče.” Desetkrat. 

In kar se začne dogajati je, da vaše stališče začne izgubljati pomembnost in postane preprosto zanimivo. In ko je samo zanimivo, lahko preprosto izberete drugo. Tisto, ki deluje ZA VAS, in ne proti vam!

  • Bodi me voljan imeti

Večina ljudi je voljna zapravljati denar, in niso ga voljni imeti. Če si želite povečati svoj denar, morate biti voljni IMETI denar.

Tukaj sta dve stvari, ki jih lahko delate, da z njimi pravite univerzumu da ste voljni imeti denar!

Na stran dajajte 10% vsega denarja, ki ga dobite

S tem da dajate 10% denarja, ki pride v vaše življenje na stran izkazujete do sebe spoštljivost. To ni namenjeno suhim dnem. To je denar, ki ga imate in ga opazujte kako raste. Lahko ga imate v denarju, lahko ga imate na bančnem računu, karkoli je za vas zabavno. Ko varčujete denar, ga ponavadi nameravate porabiti. To je drugače, ker ko imate denar s tem investirate vase in v prihodnost.

S seboj vedno nosite količino denarja, ki bi jo nosila bogata oseba

Kako drugače bi se počutili v zvezi s svojim življenjem, če bi vsakič, ko bi odprli denarnico v njej videli velik kup denarja, namesto praznine in nekaj starih napol natrganih računov v njej? Vadite. S seboj nosite količino denarja, za katero mislite da bi jo nosila premožna oseba. Ker veliko potujem, je zame zelo zabavno nositi naokoli veliko različnih valut. Pri sebi imam tudi vedno kovanec, ki je vreden 2000 dolarjev. To me osrečuje. Daje mi občutek bogastva. Kaj bi bilo zabavno za vas?

Univerzum si vam želi doprinašati in to vključuje tudi denar. Danes lahko začnete kreirati spremembo, ki si jo želite. Si drznete?

Simone Milasas, UstanPrintoviteljica in Kratorica Joy of Businees, svetovna koordinatorko Access Consciousness, ki operira v več kot 170-ih državah. Njena knjiga z naslovom “Get out of Debt JOYFULLY” je izšla 27. novembra 2016

Prevedeno za Hišo radosti