izberi zase

Kaj je namen življenja?

Kaj je namen življenja?

Večina pogovorov o namenu življenja je resnih, pomembnih in težkih. Razen ko se pogovorajate z Garyjem Douglasom in Dr. Dainom Heerom; onadva sta slavno nepomembna in imata precej drugačno stališče o življenjskem namenu.

Gary in Dain sta bila na prelepi Kostariki v času njunega tedenskega radio šova Voice of America z naslovom Kaj če je namen življenja to, da se zabavamo?download-1

Kaj je zabava? Za Daina je zabava to, da hodi po deževnem gozdu, da ni v sojenju, da plava in da jezdi njegovega konja – hitro!

“Koliko časa porabljate za to, da delate nekaj kar ni zabavno, zato ker verjamete, da morate opraviti vse delo, da bi vse delovalo?”, sprašuje Dain.
“Namesto da prepoznate, da je to, da si vzamete čas zase doprinos.”

Izberite si nekaj časa, da se zabavate vsak dan. In če imate najhujši dan svojega življenja, je tukaj nekaj čudovitih orodij Access Consciousness, ki jih preprosto lahko uporabljate v takšnih situacijah.

Kot prvo prepoznajte, da valjanje v razburjenju in jezi ni nujno vaša najboljša izbira. Potem se vprašajte: Kako je lahko še boljše kot to? Vprašajte se 10, 20, 30-krat. Ko si boste postavljali to vprašanje, se boste začeli počutiti boljše.

Naslednje orodje je, da rečete “Zanimivno stališče” vsakič, ko čutite kot da razpada vaš cel svet. To, da rečete “Zanimivo stališče, da imam to stališče” za vsako misel, občutek in čustvo, spremeni energijo vsake situcije. Uporabljajte to orodje vestno in ponavadi po nekem času stvari izginejo.

Tretjič, za vse ostanke lastnih sodb, uporabljajte: “Kaj je prav v zvezi z mano pa tega ne opazim? Kaj je prav v zvezi s tem in tega ne opazim?”

Lahko je zelo zabavno biti kraljica drame in vsi smo to že kdaj bili v svojem življenju.

Gary se nekega dne ni več želel kregati z bivšo ženo in je rekel svojemu sinu: “Spakiraj, odhajava” In zmeden sin je odgovoril: “Vendar očka, jaz nimam torbe za pakiranje.” Odneslo je trenutek in Gary si ni mogel pomagati, da se ne bi smejal sam sebi.

Življenje je lahko lahko, življenje je lahko zabavno. Kot pravi Gary: »Iščite radost, kar življenje je, ne pa omejitve in probleme. Ko ste voljni imeti radost tega, kaj vse je mogoče, vse stvari postanejo mogoče; vse stvari postanejo veličastnejše. Izberite veličastnejše, ker to je tisto, kar si zaslužite.

Vir: Blog Access Consciousness
Prevedeno za Hišo radosti