izberi zase

Osebnostna rast

Osebnostna rast

Osebna rast ali osebnostna rast?

Včasih uporabljamo besedno zvezo osebnostna rast namesto osebna rast. Osebnostna rast bi lahko bil razvoj osebnosti, kar je del tega, kar smo. Osebna rast pa predstavlja razvijanje sebe.

Tudi v angleščini se uporablja Personal growth in ne Personality growth (osebna rast in ne osebnostna rast).

Osebna rast je način življenja. Večina ljudi se celo življenje izogiba rasti in iščejo načine, kako se omejevati, ohranjati obstoječe in s tem vseskozi stagnirajo oziroma je vedno slabše. Določeni ljudje se odločijo za spremembe in da začnejo po svoje živeti. Slej ko prej s to odločitvijo prideš do spoznavanja, da je treba slediti sebi, saj si do zdaj drugim. Na začetku še slediš kakšnim osebnim trenerjem. Vse te pa na različne načine pripelje do tega, da se naučiš delovati iz sebe. Sam postaneš svoje vodilo, življenje je tisto, ki te vodi. Rast je tista, ki te vodi. Ko si dovoliš biti to, kar si, začneš tudi rasti. Osebna rast je naše naravno stanje. Vse v naravi vseskozi raste, se razvija, gre k boljšemu, je vedno močnejše in vse vedno naredi največ, kar lahko. In ko živiš sebe, si to.

V Hiši radosti organiziramo delavnice osebne rasti. Vseskozi se razvijamo in to podajamo naprej. Skupaj z našimi telesi raziskujemo, kaj vse je lahko naše življenje. Vstopamo vedno znova v novo realnost. Življenje je vedno bolj lahkotno in vedno več lahko kreiramo. Več o naših delavnicah.

Preberite še