izberi zase

Podzavest

Podzavest

Podzavest bi z drugimi besedami lahko poimenovali avtomatizem. In avtomatizem se nam dogaja takrat, ko ne izbiramo mi, ampak smo prepuščeni vzgibom okolice in preteklih dogodkov. Torej podzavest lahko ima veliko vlogo in moč pri ustvarjanju našega življenja ali pa nobene. Odvisno od tega koliko smo pripravljeni prevzeti odgovornost za kreacijo svojega življenja in se zavedati
lastne moči pri kreaciji.

Vedno bolj prehajamo iz podzavestnega delovanja v zavestno in ko začnemo vedno bolj izbirati zavestno delovanje dejansko podzavest preneha obstajati za nas, saj začnemo zavestno ustvarjati svoje življenje in pri tem delovanju ne more vplivati na našo kreacijo noben drug nobena stvar kot mi sami. Mi sami smo si jo ustvarili in zato lahko tudi sami izberemo drugačen način delovanja.

Prevzamemo življenje v svoje roke, prevzamemo odgovornost in prenehamo dajat moč naši podzavesti in drugim da nam ustvarjajo življenje, poberimo se iz tal, dvignimo se, nastopimo jasno in glasno ter pokončno izberimo zavestno delovanje. Torej naj nam ne služi podzavest kot izgovor in pasivnost v življenju, da se ne premaknemo, ampak uporabimo podzavest kot učitelja, kateri nam sporoča ”nehaj in začni živeti”. Pozabimo na stare razlage o podzavesti in na njeno moč, ampak si ustvarimo sliko, ki je za nas, ki nam ustvarja več svobodne izbire in moči, katera se nahaja v našem zavestnem delovanju. Bolj ko krepimo moč podzavesti, močnejša postaja in obratno bolj ko izbiramo moč zavesti, s katero lahko jasno izberemo kakšno vlogo, bo imela podzavest v našem življenju, močnejša bo naša zavest in s tem naša odgovornost pri izbiranju lastne sreče in kreacije našega sanjskega življenja.

Stane Perkič

Sledite našim dogodkom v Hiši radosti >>

Preberite še