izberi zase

Naučite se ljubiti

Naučite se ljubiti

 

V času, ko je potrošništvo največja oblika zabave, v času, ko smo ljudje kljub socialnim omrežjem najbolj osamljeni, v času, ko temeljne človeške vrednote izginjajo kot sneg na soncu, v teh časih je pomembno, da se vračamo k osnovam. In kaj je bolj osnovnega kot temeljno načelo in vodilo – LJUBEZEN. Prevelikokrat pozabljamo zakaj, še bolj pogosto, kako. Knjiga, ki jo tokrat predstavljamo nudi odgovore na marsikatera vprašanja in daje jasna navodila kako doseči in najti ljubezen – v sebi, v drugih.

Knjiga Naučite se ljubiti je lahko vaša, če sodelujete v nagradni igri na Facebooku, in sicer na tej povezavi >>

Temeljna ideja knjige je, da prav vsi v sebi nosimo iskro, ki jo moramo poiskati in ki jo lahko razpihamo v žareč plamen ter tako izrazimo svojo temeljno naravo – predajamo ljubezen in pomagamo drugim.

Spodbuja nas, da se odločimo, da se bomo sprejemali, spoštovali same sebe in druga živa bitja, spodbuja, da se odločimo spremeniti stara prepričanja in vzorce in spodbuja, da porušimo ovire, ki smo si jih postavili sami.

Pokaže nam kako se (spet) naučimo ljubiti s tem da se zavestno naučimo sprejemati odločitve in predvsem, kako potem te odločitve udejanjiti. V pomoč ponuja ustrezne tehnike osebnega zavedanja in nas spodbuja, da jih tudi uresničimo. Večina teh tehnik temelji na psihosintezi (metoda psihološke rasti in samouresničevanja za tiste, ki nočejo ostati sužnji svojih notranjih prikazni ali zunanjih vplivov, za tiste, ki se nočejo pasivno podvreči notranji igri psiholoških sil, in so odločeni, da bodo obvladovali svoje življenje.), holističnem pristopu, ki pri proučevanju človekove osebne rasti in razvoja, posameznika postavi prav v ospredje.

Posamezna poglavja obravnavajo določen aspekt osebne rasti, ki nam pomaga na poti k bolj svobodnemu in celostnem predajanju ljubezni, vsako poglavje pa vsebuje tudi praktične vaje, ki vam bodo pomagale, da boste lahko tudi sami izkusili pomembne vidike vsakega obravnavanega področja.

Naj bo ta knjiga darilo, za vas, za vaše bližnje, za vse, ki jih imate radi in za katere si želite, da bi se te čudovite veščine (ponovno) naučili, v vsej svoji popolnosti in žaru. Ker na koncu ni pomembno kakšen avto vozimo, niti kako zelena je sosedova trava, pomembna je ljubezen, do sebe in posledično do drugih, pomirjenost s sabo in svetom, odprto srce in iskrena želja po tem, da smo boljši ljudje.

Soavtorja knjige Naučite se ljubiti sta Eileen Caddy, pisateljica in soustanoviteljica fundacije Findhorn na Škotskem, in David Earl Platts, pisatelj in predavatelj, ki že več kot 35 let poučuje in dela z različnimi skupinami in posamezniki po vsem svetu.