izberi zase

Spomladansko čiščenje

Spomladansko čiščenje

Pomlad kliče k prebujanju! Končno. Zakorakala je tudi v naše kraje. Po dolgem obdobju hibernacije, mraza in vetra se temperature počasi dvigajo, dnevi so daljši in vse se začenja znova. Začni tudi ti to pomlad drugače! Spletne strani so polne člankov o spomladanskem čiščenju. Čiščenju prostorov v katerih živimo, čiščenju in razstrupljanju telesa v katerem živimo. Kaj pa čustvena navlaka? Si že kdaj na pomlad razstrupil svojo podzavest, se osvobodil negativnih čustev v svojem vsakdanu in zaživel polno in veselo? Če tega še nikdar nisi poizkusil ti ponujam nekaj spodbud, s katerimi boš opravil spomladansko razstrupljanje in izboljšal svoje počutje; tako fizično kot psihično.

Sedem večerov zaporedoma si zapisuj tok svojih misli. Samo piši. Brez presledka. Piši, dokler ne zapolniš vsaj ene strani. Ne zapisuj dnevnih dogodkov kot to morda počneš v svojem dnevniku. Zapisuj občutke, naj se izlijejo skozi svinčnik na bel list papirja.

Meditiraj ali obišči tečaj joge, ki ji pravijo tudi hrana za dušo in duha. Ne samo, da boš pripomogel k boljši fizični kondiciji ali celo morda preoblikoval svoje telo, veliko pripomore tudi pri lažjem soočanju s svojimi čustvi.

Napiši pismo! Napiši ga in sprosti vsa svoja občutja, jezo in frustracije. Ne olepšuj in ne izbiraj besed. Napiši tako kot čutiš. Pisma ne boš poslal nikomur, zato si privošči. Osvobodi se negativnih čustev in poleti svobodno kot ptič nad zelene travnike.

Kadarkoli se počutiš da sete je gospa depresija spel lotila, namesto po alkoholu, sladkarijah ali celo drogah posezi po bolj udobnih in prijaznejših metodah, ki delujejo boljše kot zgoraj našteti strupi sodobnega življenja. Privošči si kopel, toplo in dišečo. Meditiraj. Pojdi na sprehod. Ne boj se svojih čustev. Spusti jih iz kletke, poglej jim v oči in jih objemi, saj so delček tebe. Jokaj, kriči, vpij….

Med razstrupljanjem vsak večer oziroma zjutraj preden vstaneš, preberi tole afirmacijo: »Imam pogum in neskončno moč, da se znebim nezdravih čustev na pozitiven in konstruktiven način. Imam jasen pogled na prenovo in edinstven plan kako ravnati s svojimi čustvi, da bom z lahkim korakom hodil dalje po poti, ki mi jo tlakuje življenje.«

Šest najboljših zdravnikov na kupu, katerim ne more nihče oporekati; sonce, voda, zrak, počitek, gibanje in zdrava hrana. Vseh šest ti bo z veseljem na uslugo. Samo pripravljen moraš biti! Znajo omiliti bolečino, utrditi voljo in kar je najlepše – vsi razen enega ne stanejo niti centa.

Nastja