izberi zase

Ga poznaš?

Ga poznaš?

≈ Želel je biti ljubljen in zaželen
≈ Želel je biti svoboden
≈ Želel je biti čustven in občutljiv
≈ Želel je biti ustvarjalen z domišljijo brez meja

≠ Ni želel biti prizadet
≠ Ni želel biti žalosten
≠ Ni želel biti zlorabljen
≠ Ni želel biti zapostavljen

♥ Rad je bil srečen
♥ Rad je bil opažen
♥ Rad je bil radosten
♥ Rad se je igral

Ga poznaš? Pomisli vendar! Ne? Ti niti na misel ne pade kdo bi lahko to bil? Mogoče otrok iz sosednje ulice, mogoče prijatelj iz vrtca? Pobrskaj po spominu. Kdo je?

Naj ti namignem. Blizu ti je, pa vendar daleč. Poznaš ga, a ne veš točno kdo je. Zbuja se, a večino časa spi. Lačen je pa ne dobi prave hrane. Tvoj je, samo tvoj… Kdo je?

Tvoj “notranji otrok”. Se ga spomniš? Včasih nasmejan, razposajen in vriskajoč, neustrašen, vesel, z iskricami v očeh, včasih pa žalosten, razočaran, prizadet, zlorabljen, spregledan. Ti si odrasel a on je še vedno v tebi. Prebudi ga! Osvobodi ga odraslega telesa in mu daj še eno možnost da zaživi. Povleci ga iz banke spomina in začnita biti eno. Igrajta se, nagajajta, čutita, čofotajta po lužah, podpirajta eden drugega, delajta peščene gradove in milne mehurčke, sklepajta kompromise in se pogovarjajta.

Si ga uspel prebuditi? Ne? Mogoče ga je strah, mogoče noče biti spet prizadet. Ne obupaj, prosim. Preberi še ostale članke na temo “Ga poznaš?” in verjamem, da ga kmalu prebudiš iz dremeža.

Nastja