ga poznaš

Ga poznaš? 2

Ga poznaš? 2

Prebujanje.

Moj “notranji otrok” se prebuja iz dremeža. Kako vem? Ker….

  • Sem sproščena, nasmejana in vesela
  • Jokam ob sentimentalnih filmih
  • Preveč razvajam svoje otroke
  • Se rada igram z barbikami in prebiram knjigo Peter Pan
  • Se zjokam, ko se spomnim pogreba svojega prvega psa
  • Z veseljem pomagam ostarelim staršem
  • Dobim solzne oči, ko listam albume s slikami iz svojega otroštva
  • Ker mi srce divje razbija, ko plezam na drevo

Rada ga imam. Rada imam to malo punčko z rjavimi očmi. Spodbujam jo. Rada skrbim zanjo. Ponosna sem nanjo. Je lepa, pametna in privlačna. Je delovna in ustrežljiva. Uživam v njeni družbi.

Želim se ji opravičiti, ker sem jo včasih prizadela. Ker sem jo zanemarjala in pozabila nanjo. Ker je bila tolikokrat spregledana in poslana stran. Ker je morala tako hitro odrasti in postati mama, odgovorna in načelna. Ker je bila že tolikokrat razočarana.

Obljubim, da bom skrbela zanjo, za punčko z rjavimi očmi. Trudila se bom, da mi bo zaupala. Poslušala jo bom, vedno si bom vzela čas. Peljala jo bom na sprehod v gozd. Na tobogan v park. Dovolila ji bom naročiti šest kepic sladoleda in obuti čevlje z vrtoglavo visoko peto. Poslušala jo bom. Varovala jo bom pred razočaranji in neiskrenim ljudmi. Imela jo bom brezpogojno rada.

Nastja

Ga poznaš?

Ga poznaš?

≈ Želel je biti ljubljen in zaželen
≈ Želel je biti svoboden
≈ Želel je biti čustven in občutljiv
≈ Želel je biti ustvarjalen z domišljijo brez meja

≠ Ni želel biti prizadet
≠ Ni želel biti žalosten
≠ Ni želel biti zlorabljen
≠ Ni želel biti zapostavljen

♥ Rad je bil srečen
♥ Rad je bil opažen
♥ Rad je bil radosten
♥ Rad se je igral

Ga poznaš? Pomisli vendar! Ne? Ti niti na misel ne pade kdo bi lahko to bil? Mogoče otrok iz sosednje ulice, mogoče prijatelj iz vrtca? Pobrskaj po spominu. Kdo je?

Naj ti namignem. Blizu ti je, pa vendar daleč. Poznaš ga, a ne veš točno kdo je. Zbuja se, a večino časa spi. Lačen je pa ne dobi prave hrane. Tvoj je, samo tvoj… Kdo je?

Tvoj “notranji otrok”. Se ga spomniš? Včasih nasmejan, razposajen in vriskajoč, neustrašen, vesel, z iskricami v očeh, včasih pa žalosten, razočaran, prizadet, zlorabljen, spregledan. Ti si odrasel a on je še vedno v tebi. Prebudi ga! Osvobodi ga odraslega telesa in mu daj še eno možnost da zaživi. Povleci ga iz banke spomina in začnita biti eno. Igrajta se, nagajajta, čutita, čofotajta po lužah, podpirajta eden drugega, delajta peščene gradove in milne mehurčke, sklepajta kompromise in se pogovarjajta.

Si ga uspel prebuditi? Ne? Mogoče ga je strah, mogoče noče biti spet prizadet. Ne obupaj, prosim. Preberi še ostale članke na temo “Ga poznaš?” in verjamem, da ga kmalu prebudiš iz dremeža.

Nastja

Prihajajoče delavnice