izberi zase

Dobrodošel v človeški družbi

Dobrodošel v človeški družbi

Če si tih in ne siliš v ospredje te označijo za čudaka. Če si glasen in si rad v ospredju, te opredelijo kot iskalca pozornosti.

Če poveš kaj lepega in pomembnega o sebi si egoist in samovšečnež. Če tega ne storiš pravijo, da s svojim obnašanjem druge prosiš za komplimente in pohvale.

Če slediš modnim smernicam si dolgočasen. Če se oblačiš drugače kot množica, si čuden in brez smisla za modo.

Če nimaš spolnih odnosov pred osemnajstim letom je nekaj narobe s tabo. Če jih imaš te označijo za “lahko”.

Če si debel je tvoj smisel življenja hrana in neprestano basanje z njo. Če si suh verjetno bolehaš za bulimijo ali anoreksijo.

Če opraviš vse delo, ki ti je naloženo, si “grebator”. Če pa naloženega dela ne opraviš si proglašen za nesposobneža.

Ne glede na to kako zelo se trudim, da bi ugajala, dosegala standarde današnje družbe, da bi se zlila z množico, vedno me bodo ocenjevali; kaj imam oblečeno, kakšen avto vozim, kakšno glasbo poslušam, kako se obnašam, s kom se družim. Ocenjevali bodo vsako mojo najmanjšo osebnostno pomanjkljivost.

Vendar se ne bom obremenjevala z njihovimi ugotovitvami. Pravzaprav me bodo te zelo zabavale in mi polepšale vsakdanje bivanje v človeški družbi.

Dobrodošel tudi ti!

Nastja

Komentarji

 1. Tilen Firman je rekel/rekla:

  Si se kdaj vprašala zakaj se obremenjuješ ?

  Zato ker si potrebna potrditve družbe.
  Dokler sama v sebi ne najdeš pravega prijatelja z katerim si srečna ( to se pravi mir v samem sebi in sreča v svoji samoti ) bo to konstantno z teboj. Potrditev in dokazovanje v družbi kjer želim , da Te sprejmejo ampak posledično kakor koli se boš trudila in čemu koli boš ugodila nikoli neboš sposobna ugoditi vsem. Zato je z tvojega članka razvidno kar krepko da živiš življenje za druge in ne zase in da Ti perfekcioniranje svoje slike pred drugimi dosti več pomeni kot Ti sama sebi in dosti več daš na mnenje ostalih kot pa dejansko daš na svoje lastno mnenje kar je napačno. Brez zamere ampak kar berem Tvoje članke , pišeš in daješ nasvete ampak se Tvoji članki križajo križem prek enkrat tak in enkrat onak. Eno je govoriti in in učiti drugo pa je govoriti ,učiti in govorjeno besedo živeti.

  In konec je napisan tako , da si sama sebi dala potrditev : Zdaj pa me mnenja drugih res več nebodo zanimala ! Jaz sem pomembna! Kot da sama rabiš potrditev , kar dejansko jo , ker kot sem že prej navedel si še vedno možno ne v besedah v svojem bitju in obstoju odvisna od potrditve družbe.

  Lp