izberi zase

Ustvarjajte svoje življenje iz resnične izbire

Ustvarjajte svoje življenje iz resnične izbire

Če bi si v življenju resnično lahko izbral karkoli, kaj bi to bilo? Ali bi si izbral, da si prav oziroma narobe?  Ali bi si izbral potrebe ali probleme?

Kaj če bi si izbral popolno izbiro in neskončne možnosti?

Največja svoboda, ki jo imamo na voljo v življenju je sposobnost, da lahko izbiramo. Z izbiranjem ustvarjamo. Ko narediš izbiro, prejemeš darilo zavedanja. Zavedanje ti omogoči, da zaznaš in prejmeš več možnosti in izbir, ki so na voljo zate in tako lahko imaš v življenju več tistega, kar si resnično želiš ustvariti.

Ko izbiraš iz radosti, s tem ustvarjaš več zavednaja in možnosti, zato je to resnična izbira, saj je popolnoma brez sojenja. Resnična izbira ne izhaja iz potrebe, ali sodbe o pravilnosti in napačnosti. Je izbira, ki jo narediš samo zato, ker lahko.

Vedno, ko imaš dober razlog ali izgovor za izbiro, ki jo delaš, to pravzaprav ni izbira – to je zaključek, odločitev ali sodba.

Vsako sojenje ki ga imate, vam preprečuje svobodo neskončne izbire. Z njim se ujamete v odločanju, katera imagesizbira je prava, dobra, zmagovalna in ugotavljanju, kako se izogniti napačnim in slabim izbiram. To je način, na katerega ustvarjate vaše trenutne omejene izbire in realnost.

Recimo, da ste se odločili, da se morate na vsak način izogniti porazu. Vse vaše izbire, ki bodo vsebovale možnost poraza, bodo od tega trenutka za vas nedostopne, tudi če bi katera od njih v resnici ustvarila boljše možnosti za vaše življenje.
Sojenje izključuje zavedanje in uniči izbiro ter možnosti.

Bodite se pripravljeni motiti in biti poraženi. Ko si dovolite narediti izbiro, da izgubite, lahko izberete poraz, zmago, ali karkoli popolnoma drugačnega. Ko se ne upirate nobeni izbiri imate na voljo vse, kar vas lahko vodi, do življenja, ki si ga resnično želite ustvariti.

Potreba je naslednje sojenje, ki ga ljudje uporabljamo, da se izognemo izbiri. Ali menite, da je denar izbira ali da ga potrebujete? V resnici je izbira. Kakšna je razlika med tabo in brezdomcem na ulici? Razlika je v izbiri, ki ste jo naredili. Ko ste pripravljeni imeti denar iz izbire in ne iz nuje, postane za vas bolj dostopen.

Preberi tudi...  V oddaji Klepet ob kavi: Kaj vse je mogoče spremeniti z izbiro in s telesnimi procesi?

Z vsako izbiro, ki jo naredite, ustvarite svoje življenje. Vaša izbira, da sodite določa omejitve o tem, kaj lahko ustvarite.

Prvi korak do resnične izbire je vprašanje, ki si ga lahko zastavite: “Kaj ima večjo vrednost zame? Svoboda izbire ali pravilnost mojega stališča?”

Večina ljudi ima raje svoj prav, kot pa svobodo. Ali ne bi bili raje svobodni in izbirali?

Nobena izbira ni pravilna ali napačna – sta samo različni in vsaka od njiju ustvarja drugačno realnost.

Če si želite drugačne realnosti, je potrebno le to, da si jo izberete.

Drugačnega načina delovanja in raziskovanja življenja se lahko naučite na delavnicah v Hiši radosti.

Povzeto po: Access Consciousness Blog

Preberite še