izberi zase

Resetirajte svoje mišljenje, 1. del

Resetirajte svoje mišljenje, 1. del

Vsak se lahko nauči, kako resetira svoje mišljenje in se odpre možnostim za nepredstavljivo življenje. To zahteva nekaj truda in doslednosti, saj živimo v svetu, kjer večina razmišlja negativno.

Ena od prvih stvari, ki jo je potrebno ozavestiti in prepoznati je, da 98 % vaših misli in občutkov ne pripada vam. Vsak posameznik jih prevzema nase iz okolice.

Eden od načinov, da se tega znebite je, da si ob vsaki misli, občutku ali čustvu postavite vprašanje: “Komu to pripada?”  Če ob tem zaznavate lahkotnost in se negativnost zmanjšuje, potem to čustvo, misel ali občutek ni vaš. Lahko ste ga trenutno prevzeli iz okolice ali pa že prej v preteklosti.

Če preveč premišljuejemo o določenih stavreh, si lahko ustvarimo negativna predvidevanja in strahove.

Zavedajte se, da vaše stališče kreira vašo realimagesnost in kadar preveč razmišljate, si lahko ustvarite prepričanje, ki ni resnično. Naučite se, da s tem prenehate in ozavestite, da nobeno od teh negativnih mišljenj ni resnično.

Začnite uživati v trenutku in prenehajte skrbeti za prihodnost. To lahko storite tako, da vse dojemate kot zanimivo stališče. Recite si: “Zanimivo stališče, da imam to stališče.” Postopoma se bodo vsa sojenja in obremenjujoča razmišljanja razblinila.

Ostanite zvesti sebi. Vprašajte se, ali vaše vsakodnevne izbire temeljijo na tem, kar je resnično za vas? Ali pa ste se ujeli v začaran krog početja vsega, kar naj bi delovalo in kaj se od vas pričakuje? Večkrat si ponavljajte vprašanje: “Kaj bi bilo potrebno, da živim življenje, ki je resnično najboljše zame?” To vas bo vodilo proti temu, kar je prav za vas, neglede na ostale, ob tem pa se boste vedno počutili lahkotno.

Članek se nadaljuje.

Drugačnega načina delovanja in raziskovanja življenja se lahko naučite na delavnicah v Hiši radosti.

Povzeto po: Dain Heer,  Access Consciousness Blog

Preberi tudi...  V oddaji Klepet ob kavi: Kaj vse je mogoče spremeniti z izbiro in s telesnimi procesi?

Preberite še