izberi zase

Iščete razloge? Kaj namesto Zakaj?

Iščete razloge? Kaj namesto Zakaj?

Ste doživeli nekaj, kar vas je zelo presenetilo ali pretreslo. Ni vam jasno zakaj in kako se je to zgodilo.
Iščete razloge, ki bi lahko pojasnili minuli dogodek ali ravnanje določene osebe?

Ves čas razmišljate o pretekli situaciji in si jo poskušate razložiti, da bi jo lahko razumeli? Se počutite prizadete in razočarane? Menite, da so vas prizadeli drugi? Zdaj pa razmišljate zakaj.

Kaj če vas nihče nikoli ne more prizadeti? Kaj če ste vi sami edini, ki se lahko prizadenete, živcirate, razočarate ali karkoli drugega? Kaj če si tega ne rabite izbrati? Kaj če obstajajo drugačne možnosti?

Ko začnete iskati razlog, se vrtite v začaranem krogu.
Tako močno si želite “priti zadevi do dna”, da si na koncu razlog skreirate.slika

Lahko se vprašate: “Kakšno bo moje življenje v roku enega meseca ali enega leta, če se začnem ukvarjati z analizo dogodka in iskanjem vzroka? Koliko bom v tem času dejansko živel in si ustvarjal življenje, kot si ga resnično želim? Ali mi bo takšno početje doprinos?”

Ali je dramatiziranje resnično tisto, kar si izbiramo zase in za svojo prihodnost?

Mnogim od vas se morda zdi nepredstavljivo, da se sploh ne bi ukvarjali z analiziranjem pretekle situacije in iskanjem vseh razlogov, zakaj je do nje prišlo in zakaj se je zgodila na način, kot se je? To počnete, ker ste dali situaciji določen pomen. Menite, da lahko vpliva na vas in vaše življenje.

Kaj če to ni res? Kaj če lahko sami odločite ali boste to dopustili ali ne?
Kaj če ne rabite nobenega zakaj?
Kaj če je ZAKAJ velika omejitev, ki vam onemogoča, da bi lahko v polnosti zaživeli in se odprli neskončnim možnostim?

Z naslednjim ZAKAJ vprašanjem, boste morda ozavestili, da ZAKAJ nima smisla. Poskusite in se vprašajte: “Zakaj bi se živcirali zaradi neke osebe ali dogodka, ki je že minil? Zakaj bi si izbral to, če si lahko izberem vse, tudi radost in srečo v vsakem trenutku?”

Če ste ozavestili, da ZAKAJ nima smisla, se lahko enostavno nehate ukvarjati z iskanjem razlogov in nimate nobenega določenega odnosa do situacije in ljudi. Vsak trenutek si izbirate stvari zase in si s tem vedno bolj kreirate življenje, kot si ga resnično želite. Dovolite si dogodek doživeti po svoje, kot je za vas najbolj lahkotno. Ne rabite si izbirati teže in nezadovoljstva, tudi če si to isti trenutek izbirajo vsi okoli vas. Preprosto vi tega ne rabite početi. Izbira je in to vaša, samo vaša. Dovolite si izbrati zase.

Iz besedice zaKAJ izbrišite prvi dve črki in se od tega trenutka naprej začnite spraševati na drugačen način. KAJ je potrebno, da imam več radosti v svojem življenju? Kaj je potrebno, da nekaj spremenim? Postavljajte si takšna in podbona vprašanja, ki jih začenjajte z besedico KAJ. Na ta način se boste odprili življenju in ustvarjanju tistega, kar si resnično želite.

Včasih si še vedno lahko izberete dramatiziranje in iskanje vzroka. Naredite to zavestno in počnite to samo dokler v tem resnično uživate. Ko vas to početje mine, ga bodite pripravljeni takoj zaljučiti. Ne glede na vse, kar bo to od vas zahtevalo in kaj bo potrebno narediti. To lahko pomeni, da boste morali priznati vašo krivdo in nesmiselno kompliciranje. Preprosto poveste, da se tega ne greste več in se tudi opravičite, če je to potrebno, da se drama zaključi. Takoj si lahko izberete nekaj drugega zase in za svoje življenje. Dovolite si!

“Zakaj ne, če veste da lahko?” (To je vprašanje za vse tiste, ki želite še zadnjič poiskati razlog, ki ga ni. Vse kar je, je izbira.)

 

Kako kreirati življenje po svoje in živeti svojo realnost se naučimo na delavnicah v Hiši radosti.

Preberite še