izberi zase

Hišni ljubljenčki nas lahko naučijo neverjetnih stvari

Hišni ljubljenčki nas lahko naučijo neverjetnih stvari

Mačka, pes, papiga, hrček, morski prašiček, želva, zajček, zlata ribica ali legvan. Čeprav znajo le to kar jih je naučil človek, nas lahko tudi one naučijo marsičesa. Ne govorijo ampak se izražajo na ogromno drugačnih načinov. Učimo se skupaj z njimi in življenje bo za vse radostno.

Pristna brezpogojna ljubezen

Radi nas imajo ne glede na to kakšna je naša zunanjost, koliko zaslužimo, katero znamko avtomobila vozimo, kje živimo. Radi nas imajo tudi kadar smo prepoteni in umazani.

Čut za odgovornost

Kadar so naučeni, da opravljajo določene naloge, se jim posvetijo z vsem bitjem, brez prisile. Učijo nas, da ima vsako bitje določene odgovornosti

Življenje je praznik, vsak dan

Celo majhne in nepomembne vsakdanje stvari v njih zbudijo neskončno radost. Tekanje za žogo, kopanje lukenj, iskanje že zakopanih zakladov, brušenje krempljev, vrtenje kolesa v kletki, glodanje korenčka. Čeprav se dejanja ponavljajo dan za dnem, jim prinašajo neskončno zadovoljstvo. S tem nam kažejo, da je življenje praznik, dragoceno potovanje, ki ga moramo izkoristiti, da bi spoznali resnično srečo.

Aktivno in strastno

Hišni ljubljenčki so navadno zelo aktivni in predani tistim majhnim zadovoljstvom, ki jih osrečujejo. Ne poležavajo naokrog, nikoli se ne dolgočasijo. Raziskovanju ni videti konca. Učijo nas, da se stvarem, ki nas zanimajo predamo aktivno in s strastjo.

Pozabi in odpusti

Tudi kadar smo jezni na njih in to upravičeno, nam tega ne zamerijo. Grajo kmalu pozabijo, jezo nam odpustijo, saj vedo, da so ga nekje polomili in nas imajo radi še naprej.

Sočutje

Čeprav se ne morejo izraziti z besedami nam pokažejo, da jih skrbi za nas kadar smo slabe volje, zagrenjeni in potrti. Ni lepše tolažbe kot topel mačji klobčič v naročju, ki prede besede sočutja ali pa slinast pasji poljubček, ki zbriše vse težave in nariše nasmeh na obraz.

Pozdrav

Kadarkoli nas opazijo ali zavohajo, nam podelijo najpristnejšo dobrodošlico. To je navada, ki se je ne bodo odrekli dokler bodo zdravi. Nikoli niso slabe volje, nikoli nimajo slabega dne. Trudijo se, da bi bili ustrežljivi, prijazni in nasmejani.

Hišni ljubljenčki so tako prijetni sostanovalci; ne sprašujejo in ne kritizirajo. Posebno psi imajo veliko prijateljev, ker opletajo z repom in ne z jezikom.

Nastja

Komentarji

  1. reklama je rekel/rekla:

    I always used to read paragraph in news papers but now as I
    am a user of web thus from now I am using net for
    content, thanks to web.

  2. health and fitness quotes je rekel/rekla:

    I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its really really nice post on building up new blog.

Preberite še