izberi zase

Kaj bi moški radi, da ženske vedo o zmenkovanju

Kaj bi moški radi, da ženske vedo o zmenkovanju

Biti moški v tem hitro spreminjajočem se svetu je lahko zelo zapleteno. Svet zmenkovanja zna biti pa še toliko bolj. Moški bi naj bili močni, a hkrati čutni. Veliko pa jih izgubi sebe, ko želijo ustrezati ženski.

Največkrat res nismo ‘najpametnejša voščenka v škatli’, znamo biti zmešani, romantični, izgubljeni in zelo zadržani, ko pride do zmenkov­ verjetno še bolj, kakor ženske.

Katere so torej stvari, za katere si moški želijo, da bi ženske vedele o zmenkovanju?

Za začetek je tukaj 6 vpogledov:

1) Moški imajo še manj pojma kot vi.

Moški so pod pritiskom, da morajo narediti prvi korak, da bi se zdeli kot da vedo kaj počnejo ter da prevzamejo vajeti. A pogosto imajo moški prav tako veliko težav kot vi (verjetno še več) pri ugotavljanju tega kdo so in kaj naj naredijo in rečejo. Naučili so jih, da je to, kar oni želijo narediti tako ali tako narobe.

2) Večina moških ne razume žensk.

Sploh. Moški ne govorijo in ne slišijo jezika žensk in so obupni bralci misli. Zanje je biti z žensko, ki je neposredna pri izražanju tega, kar si želi, ogromno olajšanje. Ne bojte se povedati svojemu moškemu kam bi rade šle, kaj bi rade počele in kako bi rade, da za vas poskrbi.

3) Moški so polni nezaupanja vase in so veliko občutljivejši od žensk.

Toda ni jim dovoljeno tega izkazovati. Bili so naučeni, da morajo biti tisti ta močni, imeti odgovore na vse in se ne smejo kazati kot kaj drugega kot to. Če je ženska hvaležna za svojega moškega, natanko takšnega kakršen je in ne pričakuje ali izkazuje to, da bi se moral spopadati s stvarmi drugače kot se, se bo veliko lažje sprostil in se odprl.

4) Moški procesirajo drugače.

Deljenje jim ne gre najbolje od rok. Radi imajo čas zase. Radi zapolnijo svoj čas. Radi počnejo stvari s svojimi moškimi prijatelji, kjer se lahko za trenutek odklopijo. Biti z žensko, ki je pripravljena pustiti moškemu, da je lahko samo to, kar je in, da počne to, kar mora početi, takrat, ko mora to početi, naredi moškega bolj navdušenega nad časom, ki ga lahko preživi z vami.

5) Moški so zmedeni glede ravnanja z žensko.

“Ji odpiraš vrata in je navdušena ali pa je feministka in se bo užalila, če narediš preveč?” Pomagajte moškemu, povejte mu, kako si želite, da ravna z vami. Če ni pripravljen tako ravnati, ni pravi za vas.

6) Ve ste glavne.

Vemo to. In ve veste. Toda mi bomo vaši heroji, če nas prosite za to. Ko nas ženska prosi:”Postavnež, bi naredil to zame?” je čas, ko moški ve, da je lahko moški. Moški radi popravljajo stvari in priskočijo na pomoč, še posebej, ko vedo, da bo ona za to hvaležna (in hvaležna ponavadi pomeni­ sex!).

Moški so precej preprosta bitja, ki so postala zelo zmedena glede svoje vloge v svetu. V resnici ne potrebujejo veliko. Ženska, ki bo hvaležna zanje, jim bo dala sex in jim dopuščala, da delajo to, kar želijo, je več ali manj osnova za dobro razmerje. Če daš moškemu to, lahko od njega zahtevaš, da zate naredi skoraj karkoli in tudi bo.

O AVTORJU

Gary Douglas je eden najbolje prodajanih avtorjev, psiholog, iskan mednarodni govorec, ki navdihuje ljudi, da zaživijo svoje neskončne možnosti. Vzpodbuja ljudi k zavedanju, da so vir za ustvarjanje spremembe, ki si je želijo in življenja, ki sega daleč nad omejitve splošnih prepričanj in pogojevanj. Pred petindvajsetimi je ustanovil orodja in procese za spreminjanje življenja znane kot Access Consciousness. Njegovo delo se razširilo na več kot 170 držav z 2000 moderatorji po vsem svetu. Ta preprosta, a učinkovita orodja olajšajo ljudem različnih starosti in z različnimi ozadji, da odpravijo omejitve, ki jim preprečujejo polno življenje.

Članek je bil objavljen na dailyurbanista.com
prevedla Nina Vrhunc

Preberite še