izberi zase

Joga smeha

Joga smeha

Torek, 15. april od 20.45 do 22. ure

Kaj sploh je joga smeha?
Je aerobna vadba, ki temelji na smehu brez razloga. Je skupek dihalnih, gibalnih in vokalnih (smejalnih) vaj, ki spodbujajo sproščanje endorfinov. Naše telo namreč ne loči med spontanim in sprva zaigranim smehom, zato se tudi ta hitro spremeni v resnični, nalezljiv smeh. Ko se prepustimo in smejimo vsaj 10-15 min, nas preplavijo valovi radosti, ki v telesu sprožijo biokemične spremembe, to pa prinaša vsesplošno boljše počutje.

Zakaj joga smeha?

  • Ker učinke vadbe čutimo takoj, se počutimo lahkotni, prerojeni.
  • Ker delujemo veliko bolj osredotočeni in umirjeni ne glede na to kaj se okrog nas dogaja, kar prinaša pozitivne spremembe na vseh področjih, od odnosov, zdravja, do doseganja zastavljenih življenjskih ciljev.
  • Ker je izkustvena vadba, s katero spreminjamo svet – svojega in posledično tistega okrog nas, saj je smeh nalezljiv.
  • Ker je smeh naravni antidepresiv in nam pomaga biti bolj igrivi.

Kaj bomo počeli?
Se z vodeno vadbo gibali, raztezali, smejali in se na koncu sprostili ob živi glasbi kitare, ter havajskega instrumenta ukulele.

In kaj bomo imeli od tega?
Na življenje bomo pogledali drugače, iz lahkotne perspektive, ki jo velikokrat pozabimo. Prav je, da vse kar počnemo jemljemo resno, vendar nam pri tem ni potrebno biti tako resni, zato je smeh resna stvar.

Termin: Torek, 15. april od 20.45 do 22. ure
Lokacija: Hiša Radosti, Dunajska 58, Ljubljana
Cena: 8 eur; za brezposelne, študente, dijake in upokojence 6 eur

Vadbo vodi Matija Bolčina, smejalni terapevt s certifikatom Mednarodnega inštituta za smeh in šole joge smeha dr. Madana Katarie.

Obvezne so predhodne prijave na e-mail info@hisaradosti.com ali telefon 040 504 127. Število udeležencev je omejeno.