izberi zase

Šepet moje duše

Šepet moje duše

Seznam opravil, ki jih navadno opravim med vikendom, sem odložila na polico. Izklopila sem telefon in ugasnila računalnik. Usedla sem se na gugalnik in bila. Nobene knjige v naročju, nič glasbe v ozadju, samo jaz in ta čaroben trenutek.

Še prejšnjo soboto sem kot brez glave tekala naokoli in upala, da mi bo uspelo postoriti vse, še preden se bo nedeljsko popoldne prevesilo v večer.images
Ko sem se sprostila in začutila svoje telo, čutila sem, kako postaja moje telo mehko kot blazina na kateri sem sedela. Tok misli je z vsakim vdihom postajal počasnejši.
»Aahh«, je reklo moje telo, ko sem sprostila mišice ramen in vratu.
»Mmmm«, je zamrmrala moja duša, ko sem še naprej z globokimi vdihi in izdihi čistila svoja pljuča.Pogled se mi je ustavil na drevesu, na katerega je priletel črn kos. Uživala sem v tem trenutku. Opogumila sem se in naglas vprašala svojo dušo:«Kaj bi mi želela povedati? Zakaj sem tako nemirna?« Med tem, ko sem čakala na odgovor, sem opazovala kosa, ki se je prestopal po vejah.

Ko je minilo nekaj časa, sem nadaljevala z vprašanjem:« Hej duša, poslušaj! Čakam! Imaš kakšno sporočilo zame?«
Udobno zleknjena sem z zaprtimi očmi čakala na odgovor. Dihala sem s trenutkom, čutila sem kako mi toplota boža telo. Spraševala sem se ali bom dobila odgovor na svoje vprašanje. Zdelo se je, kot da se duša važno razkazuje pred mano. Ima odgovor, pa mi ga noče povedati. Zunaj na drevesu je kos veselo čebljal sam s sabo. Sonce se je skrilo za velik bel oblak.
»Kje je moj odgovor«, sem naglas vprašala. »Morda ima pa tudi moja duša danes prost dan«, sem se smejala sama sebi. Nenadoma sem se zavedla, da že kar dolgo sedim v gugalniku in čakam na odgovor, ki me bo pomiril in dal vedeti, da sem na pravi poti.

»Mogoče sploh ne potrebujem tvojega odgovora, duša. Počutim se močno, srečno in zadovoljno. Sem pomirjena in hvaležna. Mogoče sem potrebovala le nekaj časa samo zase.«
Ko sem uživala v trenutkih samote, ki so mi še ostali, sem se zazrla ven, proti drevesu, kjer je malo prej sedel kos. Ni ga bilo več.
Zaprla sem oči in se zahvalila:«Nisi mi odgovorila, nisi mi pomagala najti odgovora. Upam, da si uživala v prostem času, duša, vsaj tako kot sem jaz. In sedaj se počutim več kot odlično!«

Nastja

Preberite še