izberi zase

6 pozabljenih resnic o času

6 pozabljenih resnic o času

Eden izmed največjih pokazateljev osebnega uspeha je način, kako nekdo razpolaga s svojim časom. Si predstavljaš kako bi bilo, če bi bil komitent banke, ki bi ti vsako jutro na bančni račun nakazala 86.400 €? Bilo bi več kot fantastično! In kaj bi naredil? Bi se potrudil in vsak dan porabil vse do zadnjega evra, če bi vedel, da se niti cent ne bo prenesel v naslednji dan?
Naj te spomnim…taka banka obstaja. Sicer ne izplačuje evrov ampak sekunde. Ja, govorim o časovni banki. Pa se zavedaš, da vsako jutro na svoj življenjski račun dobiš 86.400 sekund? Kako močno se trudiš, da jih porabiš za ljudi, ki jih imaš rad in stvari, ki jih z veseljem opravljaš? Koliko jih gre v nič vsako noč, ko se števec obrne?
Ne moreš jih privarčevati za naslednji dan, ne moreš jih posoditi, ne moreš jih investirati. Lahko jih le porabiš. Porabiš vse do zadnje sekunde, ki ti je bila ta dan podarjena!

1. Nihče ne more upravljati s časom. Vendar pa lahko vsak po svoje izkoristi svoj čas.

2. Čas je dragocen. Dejstvo je, da osemdeset odstotkov časa porabimo za take stvari oziroma se ukvarjamo s tistimi ljudmi, ki na koncu predstavljajo le dva odstotka tistega, kar resnično radi počnemo.index11

3. Čas je neviden. Ne moremo ga shraniti za slabe čase.

4. Čas je izmerljiv. Vsak od nas ima na razpolago enako število sekund. Ti, jaz, papež.

5. Čas je nenadomestljiv. Nič na svetu ne more nadomestiti izgubljene sekunde, minute ali ure.

6. Čas je prioriteta. Na razpolago imamo dovolj časa, da lahko uresničimo vsako idejo, vendar samo, če postavimo svoj čas na sam vrh prioritetne lestvice.

Naše življenje je sestavljeno iz časa. Naši dnevi se merijo v urah. In naše plačilo so te ure. Naše znanje in naša modrost se meri v letih. In pride čas, ko nam časa zmanjka in šele takrat se začnemo spraševati ali so bile vse tiste sekunde, minute, ure, dnevi, meseci, leta in desetletja porabljeni na najboljši možen način. Zakaj za vraga čakamo?

Nastja