izberi zase

Predstavitvena vadba Čigonga

Predstavitvena vadba Čigonga

Čigong je energijska vadba, ki izvira iz Kitajske. Korenine čigonga so v tradicionalni kitajski medicini, v kitajskih borilnih veščinah in v kitajski filozofiji, zato v čigongu vidimo vadbo za kultiviranje in uravnovešanje čija (chi) oziroma tega, kar imenujemo “notranja življenjska energija”. Najpogosteje nastopa v obliki, kjer skušamo usklajevati dihanje, gibanje, pozornost, zdravljenje in meditacijo. Tipična vadba čigonga vključuje ritmično dihanje v kombinaciji s počasnimi stiliziranimi fluidnimi gibi, umirjenostjo uma in vizualizacijo, s katero chi vodimo skozi telo. Vaje čigonga bodo v primeru viška odstranile energetske blokade, v primeru primanjkljaja bodo povečale tok energije skozi telo. Ko bo energija prosto stekla, bo s tem zdravila in celo pozdravila telo, pogosto tudi v najtežjih zdravstvenih primerih.

Kaj so prednosti vadbe Čigong-a?

  • Vadba Čigong ponuja duševne in telesne koristi. Omogoča povečanje gibčnosti, energije, fleksibilnosti in vzdržljivosti.
  • Vadba Čigong pomaga pri številnih zdravstvenih težavah kot so: slab krvni obtok, glavoboli in migrene, visok pritisk, kronične bolečine, bolečine v vratu itd.
  • Redna vadba Čigong ima dolgoročne koristi, saj zmanjšuje napetost in izboljša vzdržljivost.
  • Ko se ponovno vzpostavi energetsko ravnovesje, vadba nauči telo, da se pozdravi, pravilno obnovi funkcije mišic, vezi in tudi organov. Opazili boste spremembe v celotni fiziologiji svojega telesa.
  • Prav tako regulira imunski sistem in izredno izboljša držo telesa, s čimer sprosti hrbtenico in zmanjšuje degeneracijo.
  • Pomaga pri boleznih kot je artritis ali pa pri okrevanju po poškodbi.
  • Čigong je vadba, kjer nosimo svojo težo, zato izredno pripomore pri ohranjanju kostne mase.

Čigong je “način življenja”, pravi Dante Keršič, ki nas bo učil v Hiši radosti.

Temin: Torek, 1. oktober ob 20.30h
Lokacija: Hiša Radosti, Bežigrad, Ljubljana

Predstavitev je brezplačna.

Obvezne so prijave pred dogodkom na info@hisaradosti.com ali 040 504 127. Prijavite se čimprej, saj je število udeležencev omejeno.