izberi zase

Darila

Darila

Konec leta je ta beseda ena najbolj uporabljenih. Upam si trditi, da jo uporabimo večkrat kot besedici rad te imam ali ljubim te. Vendar pa je ljubezen, ki jo podarimo, znak naklonjenosti in tisto toplo čustvo, ki ima samo en namen; dotakniti se srca in življenja. Ljubezni se na dá prijeti in ne zaviti v celofan, pa vendar pusti velik pečat kjerkoli se pojavi. In dobavljiva je v različnih darilnih različicah;

Ljubezen je naklonjenost, skrb in pozornost. Lahko v obliki držanja za roke, objemov in poljubov. Celo trepljaj po rami v pravem trenutku, lahko nekomu izboljša razpoloženje. To darilo obožujejo čisto vsi. Tako ljudje kot živali. Izkazovanje naklonjenosti blagodejno vpliva tako na darovalca in obdarovanca.

Ljubezen je poslušanje s srcem. Pozorno poslušanje, brez prekinjanja sogovornika je ena izmed vrlin, ki se je mora marsikdo naučiti. Poslušalcu razkrije marsikatero skriimagesvnost o govorcu, temu pa daje neskončno zadovoljstvo, da ga nekdo rad in zares posluša.

Ljubezen je pogovor med dušami. Dobra komunikacija v družini, med partnerji, v šoli in na delovnem mestu ima velik pomen. Brez pogovora ljudje izgubimo tisto nevidno povezanost, vse tiste niti, ki nas povezujejo. Iskren pogovor z osebo, ki ji lahko zaupamo, je več vreden kot zlat cekin.

Ljubezen je veselje in brezskrbna radost. To je enkratno darilo za vsakogar. Razvedri duha, življenju podari pravi pomen. Veseli trenutki v krogu družine, ko obujamo spomine, se smejimo in zabavamo so tisti neprecenljivi trenutki, ki jih ne moreš kupiti z nobeno kreditno kartico.

Ljubezen so drobne pozornosti hvaležnosti in izkazovanja le te. Kratka sporočilca na vratih hladilnika, klic ali sms sporočilo, pohvala, pozdrav ali obisk, so tista majhna dejanja, ki imajo lahko v nekem trenutku za nekoga zelo velik pomen. So poceni in delajo čudeže.

Naučimo se kar smo pozabili, naučimo svoje otroke, da so najlepša drila tista, ki se jih ne dá nikjer kupiti. Nikdar se ne pokvarijo, imajo neomejen rok uporabe, so enkratna in z eno besedo – najboljša.

Ljubezen je darilo. Če ga dobiš, bodi hvaležen. Če ga še nisi dobil, ne bodi žalosten. Nekje ga nekdo prav zate zavija v darilni papir.

Nastja

Preberite še