avatar

Duhovni nauki Avatarja

Duhovni nauki Avatarja

 

Kako najpreprosteje opisati pomen besede Avatar?

V skladu s tradicionalno modrostjo starodavnih indijskih naukov je Avatar Božansko Bitje, ki se spusti iz Transcendentalne sfere, da bi na Zemlji ponovno vzpostavilo mir in harmonijo. Avatar je poosebljenje Najvišjega Bitja, ki se na našem planetu pojavi v človeški ali živalski obliki. Ko ljudje s svojimi dejanji škodujemo Materi Naravi, Avatarji na svetu ponovno vzpostavijo karmično ravnovesje in nam pokažejo, kako se lahko vrnemo nazaj v višje sfere.

Knjiga leta 2012: Duhovni nauki Avatarja je bila tudi naša nagrada na Facebooku, in sicer na tej povezavi >>

V knjigi Duhovni nauki Avatarja nam avtor Jeffrey Armstrong pojasni pravi pomen besede Avatar in razloži, zakaj so ta bitja v današnjem svetu pomembna. Avtor knjige črpa iz Vedskih duhovnih tradicij Indije, ki izhajajo tudi izpred več kot petnajst tisoč let, in bralcem pojasni, na kakšen način sodobne kulture, ki pripovedujejo o Avatarjih, razkrivajo njihove globoke in poučne zgodovinske korenine. V jedru teh naukov se skriva spoštovanje vsega življenja in ideja, da smo mi vsi del istega Najvišjega Bitja, ter da se lahko vsakdo odpravi nazaj domov v Božanskost.

Star  indijanski poglavar  je v času “trgovanja z materjo Zemljo” jasno opozoril belega človeka na njegov pohlep z zdaj že dobro znanim izrekom: “Šele ko bo zastrupljena zadnja reka, ko bo poginila zadnja riba in ko bo posekano zadnje drevo, boste spoznali, da denarja ne morete jesti.”

Če upoštevamo trenutne družbene, gospodarske, okoljske in politične nemire, ki so prisotni povsod po svetu, so nauki Avatarja sedaj pomembni bolj kot kdaj koli prej. Prav v trenutnem obdobju, ki ga zaznamujejo pohlep po denarju, premajhen posluh za sočloveka in  prekomerno izkoriščanje naravnih virov, pa so ti duhovni nauki neprecenljivi. Ni naključje, da se Avatar pojavlja ravno zdaj.

Obdobje, v katerem se nahajamo, zaznamuje velika moč, ki smo jo ljudje pridobili z razvojem znanosti in tehnologije, to moč pa včasih uporabljamo na neodgovoren način ter brez vsakršne skrbi za posledice  izrabljamo neobnovljive naravne vire  in uničujemo okolje.

Poglavja v knjigi so zelo posrečena mešanica modrosti  in  analogij  iz  sodobnega  sveta. Takšna  zmes  bralcu  daje občutek, da ne bere le suhoparnih in eksotičnih modrosti  iz  neke  zaprašene preteklosti, temveč da se te  enako močno nanašajo tudi na njegovo lastno doživljanje sveta danes. V tem duhu so obdelani številni vidiki  življenja, ki nam jih je sodobni  svet deformiral  in podredil svojemu stalnemu pohlepu po dobičku.

Knjiga  Duhovni nauki Avatarja vas bo popeljala na pot odkrivanja skrivnosti, ki vam bodo pomagale, da živite čim bolj v skladu s svojo  pravo naravo in da jo tudi poosebljate. Navdihnila vas bo, da s pomočjo večjega zavedanja realnosti,  globljega medsebojnega sodelovanja  in večje integritete rešujete osebna, lokalna in globalna vprašanja ter da se trudite naš planet v brezhibnem stanju ohranjati za prihodnje generacije.

Prihajajoče delavnice