izberi zase

Svet izbire je svet svobode

Svet izbire je svet svobode

Kaj pomeni, biti svoboden in kako to doseči?

Če je res, da živimo v Vesolju, kjer velja svobodna volja, a ni potemtakem tudi smiselno, da imamo popolno izbiro?

Na žalost nismo naučeni, da bi svobodno izbirali. Naučeni smo, kaj je prav in kaj narobe. Vedno poskušamo najti pravi odgovor, pravo izbiro, dobro, pravilno izbiro in takšno, ki bi jo naj izbrali. Tisto, ki nas bo povzdignila iz povprečja množice, da izstopamo dovolj, da smo uspešni, vendar spet ne toliko, da bi izpadli kot popolni norci.

Ko je bil Gary Douglas, ustanovitelj Access Consciousness, še otrok, je bil velikokrat okaran, ker je vsakokrat, ko ni mogel dobiti tega, za kar je prosil, spraševal: “Ampak, zakaj?”

“Kar naprej sem spraševal ‘zakaj’ in dojel sem, da tega nisem počel, da bi dobil odgovor, temveč da bi pri ljudeh sprožil zavedanje o tem, kar se jim dogaja. In to, kar sem opazil, je, da ko postavljaš vprašanja z namenom, da dosežeš zavedanje, ki ti ga le-ta lahko ponudijo, začneš dojemati, da dejansko imaš izbiro.”

Vedno, ko zastaviš vprašanje, ustvariš izbiro. V bistvu skreiraš mnogo izbir. In vsaka izbira ustvari celo mrežo možnosti. Vsakič se odpre vsaj 10 novih možnosti in v teh možnostih imaš najmanj 10 izbir. Če ponovno izbereš, se s tem vnovič odpre 10 možnosti. In vsaka izbira te počasi, a gotovo vodi do prihodnosti, ki si si jo sposoben ustvariti.

Vsaka izbira, ki jo narediš, razširi tvoje zavedanje. To naj bi tudi bil namen izbiranja: razširitev zavedanja o tem, kar je mogoče. In vse dokler bo vaš namen za postavljanjem vprašanj in izbiranje ozaveščanje, se bo zgodilo to, da boste začeli živeti v nekem popolnoma novem prostoru, v katerem se vsakič, ko izberete, s to izbiro pojavi vedno več novih možnosti.

Prav tako vsakič, ko to naredite, povabite Vesolje, da vam tudi ono doprinese na najbolj čudežne načine. “Vprašaj in prejel boš” (Ask and you shall recieve) je ena od resnic Univerzuma. Tako lahko vprašate: “Kaj lahko sem ali naredim drugačnega, da ustvarim več _______ zdaj takoj?”

Mnogi ljudje ne verjamejo, da imajo svobodno voljo, da izberejo, da imajo več tistega, česar jim v življenju primanjkuje (npr. denar).

Gary komentira: “V metafizičnih skupnostih pogosto govorijo o tem, da je to ‘Vesolje svobodne volje’ in da je vsega v izobilju, a da nimamo obilja, ker nimamo denarja. Poznam ljudi, ki imajo na milijone dolarjev, a nobenega občutka obilja ali svobode v življenju. Radost, ki jo imamo v sebi, je resnični občutek obilja.”

Ali denar ustvari svobodo, obilje in izbiro? NE. Določi kvečjemu neke izbire, ki jih imamo na razpolago, kot je, ali bomo potovali v nizkem ali visokem cenovnem razredu. Kaj ti da svobodo? Kdo ti da izbiro? Ti sam. S svojo željo in pripravljenostjo do tega, da se zavedaš, sprašuješ, izbiraš in prejemaš vso radost, ki jo je možno prejeti.

Resnična svoboda je izbira, ki jo morate izbrati, spreminjati in vedno znova izbirati, ne glede na vse.

Če želite spremeniti svojo prihodnost, izbirajte. Če jo hočete nato spet spremeniti, spremenite izbiro!

Če izbirate, brez da sodite sebe ali kogarkoli drugega, kaj, česar še nikoli poprej niste, bi izbrali?

“Svet izbire je, kjer vse možnosti postanejo prostor za kreiranje. Ko izbereš, odpreš vrata novim možnostim. Ko izbereš možnost, odpreš vrata večjemu. Za več. Nečemu, kar ti lahko podari več, kot si sploh sanjal in kot si kadarkoli prejel.”

Še več pa na delavnicah Access Consciousness, ki jih organiziramo v Hiši radosti.

Vir: Access Consciousness

prevedla Nina Vrhunc

Preberite še