izberi zase

Skupinsko bobnanje za dušo

Skupinsko bobnanje za dušo

Vsak četrtek od 20.40 do 22. ure

Imamo nekaj afriških bobnov, nekaj tarbuk, različne ropotulje, palčke in nekaj drugih tolkal. Znamo jih igrat, obvladamo, že od nekdaj. Da se glasba lahko začne, potrebujemo sproščenost, zbranost in pogum. Tudi to imamo. Cilj je, da dosežemo najprej usklajenost v ritmu in kasneje tudi ubranost v zvoku; pot je, da se ob tem čimbolj fajn zabavamo.

  • Vabljeni torej vsi, ki vas zanima igranje, skupinsko igranje, ritem, petje, poslušanje, izražanje, gib, ples, obrednost, veselje, vesolje, ljubezen, učenje, …
  • Vabljeni vsi, ki bi se radi naučili igrati kakšen inštrument (ni pomembno kateri).
  • Vabljeni vsi, ki vas privlačijo spontanost, naravni ritmi, svoboda izražanja, izkušanje …

Ozadje in filozofija skupinske glasbe.
Od nekdaj je bla muzika narejena za to, da je ljudi med seboj povezovala, zdravila, jih osvobajala. Namen povezovanja skušamo ohranjat na tak način, da vadimo skupinsko igranje, kjer skupina za uskladitev upošteva le nekaj preprostih pravil.

Ljudje so v skupnem ritmu in harmoniji, ustvari se posebno vzdušje, ki se čuti na različne načine. Več ali manj spontano, a zavestno ustvarjeno, z namenom torej. Tudi v glasbi si je treba upat ….upat dat glas od sebe, se zavrtet, zapet, zaigrat, sodelovat v kreiranju skupnega zvoka, upat dat, to kar maš, ko čutiš, da je pravi čas za to.

Spodbujamo obrednost in zdravljenje vsega, kar mora bit pozdravljeno, darujemo tople in sveže pečene misli o svetu, ki je človeku pisan na kožo. Človeku prijazen. In s tem ga ob zvoku glasbil tudi ustvarjamo. Zavestno. Čeprav je možno, da na prvi pogled izgleda kot gledališka vaja, je lahko tovrstno obredje za udeležence močan katalizator raznovrstnih izkušenj. Lahko ga vzamete kot najosebnejšo molitev, sanje, turistično izkušnjo ali pa samo kot ogled izložbe od daleč.

Vabljeni torej ljudje, ki iščete pleme znotraj sebe. Važno, da vas zanima nekaj od zgoraj naštetega. Igrali bomo tako, kot najboljše znamo, najprej večinoma na tolkalne inštrumente. Izhajali bomo pa iz občutka sproščenosti, ki je vsem na dosegu roke. Svoje tolkalne inštrumente lahko prinesite s sabo, če jih imate. V kolikor bi se zadeva razvila v redno tedensko vadbo, obstajajo še razširitve celotnega procesa z vključevanjem dodatnih inštrumentov, petja in plesa in drugih človeških izrazov in vrlin.

Dogajanje bo povezoval Žiga Birsa, avtor in glasbenik.

Termin: Vsak četrtek od 20.40 do 22. ure
Lokacija: Hiša radostiDunajska 58, Ljubljana

Cena: 10 eur

Obvezne so predhodne prijave na e-mail info@hisaradosti.com ali telefon 040 504 127. Število udeležencev je omejeno.