živeti

Živi

Živi

Ko je moj cilj preživeti, hodim po znani in varni poti. Ne zmenim se za sanje, možnosti in priložnosti, ki mi jih ponuja svet.

  • Ko pa se odločim, da bom živela, zvesto sledim stvarem, ki me veselijo, navdihujejo in vodijo tja, kjer se počutim najbolje.

Ko se trudim zgolj preživeti, so moji dnevi sivi, zlivajo se v neskončen niz dolgočasnih navad in vsakodnevne rutine.

  • Ko zares živim, se vsak moj dan začne s smislom, nadaljuje z namenom in konča s sklepom, da je bil to najboljši dan v mojem življenju.

Ko zmorem dan le preživeti, se mi ves svet kaže kot tragedija na obrabljenem odru, kjer igralci v strahu in brezvoljnosti, postopajo po škripajočih deskah in čakajo na konec.

  • Ko pa živim je moj svet velika arena, osvetljena z neštetimi reflektorji, ki mi razkrivajo skrivnosti tistega dne in me usmerjajo v raziskovanje in ustvarjanje.

Ko je moj edini cilj, da preživim še en dan, se vse vrti okoli mene. Sebičnost je ta dan glavna junakinja, preračunljiva gospodična, ki nerada dela usluge drugim in skrbno pretehta, kaj bo dobila v zameno.

  • Ko dan živim je moje edino veselje pomagati ljudem, jih poslušati in jim stati ob strani. Brez pričakovanj. Brez plačila. Celo brez zahvale.

Ko preživim še en siv in turoben dan, se trudim za preživetlje zgolj zato, da premagam vse, ki mi pridejo nasproti in ob koncu dneva zgrabim največjo nagrado.

  • Ko živim je moj dan kjub dežju sončen. Vesela in zadovoljna razdajam mir, razumevanje in ljubezen.

Ko uspem preživeti dan, usmerim vso energijo v preživljanje. Ne menim se za ljudi, živali ali naravo. Vsi so tu zaradi mene in mojih potreb, potreb po premagovanju osamljenosti, potreb po hrani in zraku.

  • Ko živim vidim lepoto vsepovsod. Ptice me s svojim petjem nežno prebudijo, sonce me objame s svojimi toplimi žarki, sosedov maček se prijazno podrgne ob moje noge in voznik v avtomobilu mi z nasmehom ustavi pred prehodom za pešce. Ta dan smo vsi eno. Ta dan smo vsi ljubezen.

Ko vse svoje moči usmerim v to, da preživim dan, me zanima le še to, kaj si drugi mislijo o meni.

  • Ko resnično živim sem srečna in hvaležna, da sem jaz – najboljša in edina različica sebe.

 

Nastja

Prihajajoče delavnice