zgodba

Resnična Valentinova zgodba

Resnična Valentinova zgodba

Veterinarji so dvomili, da bo štorklja preživela, potem ko so jo nekje na Hrvaškem ustrelili divji lovci. Niso pa vedeli kako zelo predanega partnerja ima ob sebi. Poznali so namreč samo samico, ki so jo poimenovali Malena. Vedeli so, da nikoli več ne bo mogla leteti, saj je imela prestreljeno krilo. Odnesli so jo v gnezdo prepričani, da ne bo preživela zime. Ko je njen partner Rodan odletel na jug z njunim naraščajem so si bili enotni, da se Malena ne bo nikdar več parila in bo zaradi rane in nezmožnosti letenja slej ko prej poginila. Poškodba je bila prehuda.

Družina Vokič, ki je celo zimo skrbela za štorkljo je veterinarjem dokazala, da se motijo. Z njihovo pomočjo je Malena preživela dolgo in mrzlo zimo. Še bolj pa jih je presenetila novica, da se je njen partner Rodan vrnil v gnezdo, kjer sta poskrbela za nov zarod štorkelj.

Rodan tako vsako leto preleti 13000 kilometrov daleč na jug Afrike, kjer na toplem preživi zimo in se spomladi vrne v gnezdo, k svoji ranjeni pernati partnerki. Ker je ona pohabljena, Rodan uči potomce leteti in jih vsako leto pelje v tople kraje, sam pa se zvesto vrača k svoji ljubezni.

Še en dokaz, da prava ljubezen ne pozna meja. Kljub pohabljenosti in tisočim kilometrom, ki ju ločita, sta ti dve štorklji dokaz nesebične ljubezni, prave povezanosti in bi lahko bile zgled marsikomu od nas.

Nastja

Prihajajoče delavnice