zanimivosti

4 razlogi zakaj naj bi bil vedno nasmejan

Se strinjaš, da je za popolno fotografijo potrebnih nasmeh dolg le pet sekund ? Zato pomisli, kaj lahko nasmeh na tvojih ustih pomeni zate in za ljudi, ki jih srečuješ? Bi rad naredil dober prvi vtis na razgovoru za službo? Te skrbi? Nadeni si najlepši nasmeh kar jih imaš na zalogi in pogumno naprej! Si raztresen, ker je tvoj prvi dan na novem delovnem mestu? Seveda, najlepši nasmeh na tvojem obrazu bo prostor in vse v njem napolnil s pozitivno energijo in tvoja raztresenost bo le še preteklost.  Smeh je enkratno protistresno zdravilo,  odličen pripravek za utrujen um. Vsekakor eden izmed najbolj priročnih zdravil za utrujenega duha, ki ga lahko narediš le s svojimi ustnicami. Torej, preberi nekaj razlogov, zakaj naj bi na svojem obrazu vedno nosil nasmeh.

  • Ker te naredi srečnejšega!

Kemijska razlaga zakaj se počutiš srečnejšega, ko si nasmejan je preprosta. V nasmejanem stanju se izloča serotonin, naravni analgetik in endorfini – hormoni sreče. Ta dva čudežna hormona v duetu delujeta kot opiata, zato več kot se smejiš več teh hormonov se izloči. Preprosto smeh je pol zdravja!

  • Ker te pomladi!

Vsak od nas si želi slišati kar največ komplimentov o svojem videzu, zato se smej saj s tem ohranjaš svojo mladostno podobo.  Z nasmehom na obrazu avtomatsko deluješ mladostno, privlačno in prijazno. Nasmejana oseba je vedno dobrodošla družba!

  • Ker razbremeni tvoje vedno zaposlene možgane!

Nasmeh ne izboljša le tvojega videza in pojave na splošno, sproščujoče deluje tudi na tvoje možgane. Dvajset  sekund intenzivnega smeha v možganih povzroči enak učinek, kot bi ga tri minute vadbe aerobike. Smej se!

  • Ker deluje protistresno!

Velikokrat si preživel kakšno stresno situacijo in verjetno jih bo še veliko. Ko stres napade  tvoje mentalno in fizično počutje pokliči na pomoč nasmejanega prijatelja! Uslugo mu boš zlahka vrnil kadarkoli.

Nastja

Prihajajoče delavnice