žačetek

Nič ni narobe

Nič ni narobe

Si že kdaj opazil, kako je tvoje življenje doseglo čisto nove dimenzije, ko si se odločil za spremembo?

Jaz sem. Počutila sem se drugačno. Drugače sem se odzivala na izzive, ki mi jih je pred noge metalo življenje, drugače sem razmišljala, uporabljala sem druge besede. In stvari, ki so ždele na štartu so začele same od sebe dirjati proti cilju. Z lahkoto sem se prilagodila situacijam. Stvari, ki sem jih iskala so me našle. Priložnosti so se zgodile. Vrata so se odprla. Stvari so se postavile na svoje mesto. Življenje je postalo enostavno.

Tako enostavno, kot takrat, ko ti uspe zlesti na desko in ujeti val, ki te potem ponese vse do obale, ti pa uživaš v prijetni vožnji.

Prijetna vožnja pa navadno traja le nek določen čas. Potem se konča. Nobena sila te več ne potiska naprej, moč čudežno izgine. Če hočeš še enkrat zajahati val in se peljati na obalo, moraš skočiti v vodo in začeti z veslanjem nazaj na odpro morje. Veslanje je vse prej kot enostavno. Vse je v mišicah, odločenosti, trmi in vztrajnosti. Premagati val za valom. Kljubovati morskemu toku. Odločiti se in uspeti kljub naporu.

Tukaj nas večina obupa. Vsi si želimo vznemirljive vožnje, adrenalina, sprememb. A le redki se odločijo in nadaljujejo oziroma začnejo znova. Naučeni smo bili, da mora biti vse dosegljivo z minimalnim vložkom energije in vse mora biti hkrati tudi zabavno. In ko stvari postanejo zapletene je nekaj hudo narobe. Pa je res?

Ne, nič ni narobe!

Nastja

Prihajajoče delavnice