užitek

Sladoledno življenje

Sladoledno življenje

Poletje je čas za morje, uživanje in seveda sladoled. Vsi ga imamo radi. Majhni in veliki. Prija tudi našim kosmatincem na štirih tačkah. Tudi sama ga obožujem in všeč mi je misel:

“Življenje je kot sladoled, poliži ga, preden se stopi.”

Kako lahko primerjam kepico najljubšega sladoleda z življenjem. To pa ja ni isto! Pa poglejmo…

  • passion_by_mylifethroughthelens d5uunn9Sladoled pravzaprav ni jed. Ni na jedilniku za zajtrk, kosilo ali večerjo. Ampak si ga lahko privoščiš kadarkoli. Kot življenje…leta in leta lahko porabiš za iskanje smisla, vendar pa se ti v uživanje ponuja tukaj in sedaj.

  • Sladoled moraš, vsaj poleti, začeti lizati takoj, ko ga dobiš v roke. Če bi čakal na pravi trenutek, ga z razdalje občudoval kako lepe oblike je, bi na koncu dobil čudno brozgo. Tudi življenje moraš zgrabiti takoj in ga živeti, saj ti lahko hitro spolzi skozi dlani.

  • Sladoled lahko pogoltneš, ne da bi ga resnično okusil. Kadar se v življenju preveč ženeš za nepomembnimi stvarmi, se zgodi, da si preveč zaposleni, da bi ga lahko objel z vsemi čuti.

  • Sladoled ima veliko kalorij! Misliš, da jih življenje nima? Zakaj pa se večina zredi, ko pride v zrela leta?

  • Neskončno sladolednih okusov. Od tistih standardnih do zelo eksotičnih. Vsak ima svojega favorita, katerega imaš pa ice-cream3ti najraje? Tudi življenje ima tisoč in en okus. Jaz prisegam na okus sreče s kančkom grenke čokolade.

  • Sladoled in življenje sta še slajša, ko jih deliš s tistimi, ki so ti blizu in jih imaš radi.

  • Vsakič, ko oblizneš sladoled, je okus malce drugačen. Se strinjaš? Pa saj mi tega sploh ni treba omenjati. Tudi v življenju trenutek ni enak trenutku. Prav vsak je božanski.

  • Če sladoled prehitro poližeš,  te začne praskati po grlu ali te napade glavobol. Tudi življenje včasih povzroča hude migrene.

  • Sladoled je vreden greha. Prav tako življenje.

  • Vendar pa mora biti sladoled res dober, da ga z užitkom poližeš. Tudi življenje mora biti odlično, da lahko v njem uživaš.

Kakšen je tvoj najljubši okus….življenja?

                                                                                                                                                          Nastja

 

Popolno razvajanje

Popolno razvajanje

Lasje v sezamovi in oljčni kopeli.
Koža obraza odeta z zdravilno prstjo.
Koža telesa gladka in objeta z egipčanskimi esencami.
Gibanje bokov v ritmu strasti.

Strasti do življenja.
Do ljubezni.
Do sebe.
Do vsega, kar je.

Božansko.

Božansko razvajanje.
Telesa.
Duha.
Duše.

Popolno razvajanje.

Popolno razvajanje po popolnem vikendu.

Vikendu ljubezni.
Vikendu Mojstrstva sebe.

Danijela F.

Pesem je bila napisana po udeležbi na delavnici Mojster sebe.

Kuharski recepti, ki jih prinaša življenje

Nekaj se dogaja. Čutim to, lahko skoraj zavoham. Nekaj je v zraku, diši kot pomlad, vendar ima temperaturo poletja. Tako daleč je, a hkrati tako blizu, da bi se skoraj lahko dotaknila. Kuha se. Vre, tli, se peče. Ideje švigajo kot podivjane in če imam slučajno pri sebi list papirja in kuli, lahko kakšno celo ujamem.

Vse skupaj je ustvarjalen proces, ki mi ponoči včasih ne pusti spati, čez dan pa povzroči, da me zadevajo vali energije, ki udarjajo vame in me dvigujejo visoko v zrak.

Vse skupaj bi lahko opisala kot kuhanje kosila za ljudi, ki jih imam rada. Vsaka sestavina je izbrana z ljubeznijo in skrbjo in vedno pazim, da so sestavine uravnotežene. Nikamor se mi ne mudi, kuham počasi in uživam v vsaki minuti. Skrbno mešam in pazim, da upoštevam vrstni red dodajanja sestavin v lonec.

Povedati moram, da ne kuham sama. Smo štiri kuharice amaterke, ki skupaj ustvarjamo glavno jed. Vsaka s svojim talentom in vsaka s svojim okusom. Vsaka od nas, jedi dodaja edinstveno začimbo, ki bo jed naredila tako posebno, drugačno in edinstveno.

In tako ustvarjamo, pod skrbnim očesom kuharskega mojstra, ki nam prinaša recepte iz svoje kuharske knjige življenja. Usmerja nas in spodbuja, ter nam odpira nova obzorja. Spoznava nas z novimi postopki kuhanja in nas navaja na nove, še neznane okuse.

Zavedamo se, da ne bo lahko, saj če kuhaš z veliko ljubezni, lahko pričakuješ tudi veliko packarijo. A kaj je to v primerjavi z učinkom, ki ga ima okusen obrok na človekovo telo in duha. Potem, ko človek naredi prvi grižljaj, je ves trud pozabljen in čas je, da neizmerno uživa v svoji mojstrovini.

Obeta se nekaj velikega, vem to. Ne poznam končne jedi, vem pa, da bo okusna, harmonična in polna ljubezni. Sestavljena bo le iz najboljših sestavin, narejena po najboljših, skrbno varovanih receptih velikega kuarskega mojstra, ki bo bedel nad procesom ustvarjanja. Kajti kot pravi stara modrost: »Ko je učenec pripravljen, se pojavi učitelj.«

Marč

Prihajajoče delavnice