učne ure

Deset napotkov

Deset napotkov

Preden si prišel sem, si prejel naslednje napotke:

  1. Prejel boš telo. Morda ti bo všeč ali pa ga sploh ne boš sprejemal kot del sebe. Kljub temu bo tvoje za celotno obdobje.
  2. Naučil se boš lekcij. Vpisan si namreč v redno šolo, ki se neuradno imenuje “Življenje.”
  3. Tam ni napak, so samo izkušnje. Rast je proces preizkušenj, zmot in eksperimentiranja. Tudi vsi zgrešeni eksperimenti so del procesa kot preizkusi, ki na koncu koncev delujejo.
  4. Lekcije se ponavljajo, dokler niso naučene. Lekcija ti bo predstavljena v različnih oblikah, dokler je ne boš spoznal in sprejel. In šele, ko se je boš naučil, boš lahko šel na naslednjo učno uro.
  5. Učnih ur ni nikoli konec. Ni delčkov v življenju, ki ne vsebujejo svojih lekcij. Če si živ, to pomeni, da imaš še vedno za pridobiti nova in nova spoznanja.
  6. “Tam” ni boljši kraj kot “tu”. Ko bo tvoj “tam” postal tvoj “tu”, boš preprosto pridobil še en “tam”, ki bo ponovno izgledal boljše kot “tu”. Če boš vedno znova razmišljal o prihodnosti, ne boš zaživel v sedanjosti.
  7. Drugi ljudje so le tvoja ogledala. Ne boš zmogel ljubiti ali sovražiti nekaj pri drugi osebi, razen če ti ne bo kazala nekaj, kar boš ljubil ali sovražil pri sebi.
  8. Kaj boš naredil v svojem življenju, je odvisno od tebe. Na razpolago ti bodo vsa orodja in sredstva, ki jih boš potreboval. Kaj boš počel z njimi, pa je odvisno le od tebe. Vedno boš imel izbiro.
  9. Odgovori ležijo znotraj tebe. Vsi odgovori na življenjska vprašanja bodo v tebi. Vse, kar boš moral storiti je to, da se boš zazrl vase, prisluhnil in zaupal svojemu notranjemu glasu.
  10. Vse to boš pozabil.

Vir: If Life Is a Game, These Are the Rules

Prihajajoče delavnice