telovadba

Pilates

Pilates

Pilates je telesna vadba, ki krepi naše fizično in energijsko telo iz središča nas navzven. Torej s pomočjo pilates vadbe krepimo center našega fizičnega telesa, kateri je osnova za pravilen razvoj ostalih delov telesa. Vsakršno gibanje izven našega centra je neučinkovito, zato je nujno da se vrnemo in začnemo delovati iz in za center našega fizičnega in energijskega telesa. Torej pilates vaje so narejene tako, da vsakršno gibanje, ki ga izvedemo med vadbo izhaja iz in za center našega telesa. Ob redni vadbi pilatesa, boste okrepili svoje notranje medenične, trebušne in hrbtne mišiče, in ker boste s tem prebudili svoj center telesa se bo vaša hrbtenica in s tem vsi ostali deli telesa, postopoma vrnili v svoj naraven primaren položaj. Na zunaj bo to opazno kot gibčno in vitko telo; pokončna drža, neomejena gibljivost sklepov, odpiranje medeničnega dna, kar pomeni da bo v vaše telo in s tem v vaše življenje pritekala nova energija, in ta energija bo aktivirala obnavljanje vašega telesa in s tem se bo začelo vaše notranje in zunanje pomlajevanje. V medenici se zgodi rojstvo in zato s ponovnim zavedanjem svojega centra, bistva, lahko doživimo to kot ponovno rojstvo. To večno gibanje in gibčnost, ki ga vidimo pri otrocih, izhaja iz njihovega notranjega gibanja, ki se dogaja znotraj njihovega centra. Ta energija skrbi, da je njihov um neomejen, kar se fizično vidi kot telo polno življenja, radosti in sreče.

DOBROBITI PILATESA:

 • Ponovna povezava z sabo in svojim telesom
 • Fizična in duševna pomladitev
 • Aktivacija ”sredice” središčnih mišičnih skupin
 • Oblikovanje telesa in samopodobe
 • Pilates zbudi naše telo, nas ponovno poveže z našim telesom, in zato po vadbi skupaj s telesom
 • skočimo v nov dan pokončno, lahkotno in sanjsko.

Sledite našim dogodkom v Hiši radosti >>

Razgibavanje duše Radus

Razgibavanje duše Radus

Razgibavanje duše Radus je vadba sinhronega dihanja, ki ji bomo tokrat tudi dodali krajše poučno predavanjem. S sinhronim dihanjem lahko učinkovito in trajno odpravite težave s tesnobo, depresivna stanja, kronično utrujenost, nespečnost, razdražljivost in bolečine. Po vadbi se počutimo prenovljeni in polni energije.

Pridite in se nam pridružite v ljubečem in sprejemajočem okolju prežetem z radostjo in smehom.

Delavnico vodi Tadeja Tabitha Bradaš, ki se že dolga leta ukvarja z energijskimi, dihalnimi in gibalnimi tehnikami samopomoči.

Termin: Nedelja, 15. september od 18.30 – 20.30
Lokacija: Hiša radosti, Ljubljana
Cena: 20 eur

Obvezne so predhodne prijave na e-mail info@hisaradosti.com ali telefon 040 504 127. Število udeležencev je omejeno.

Razoroži zimsko otožnost v petih korakih

Razoroži zimsko otožnost v petih korakih

Kratki dnevi se vlečejo že tri mesece. Prevladujeta tema, mraz in zimski »blues«. Pa ne tisti »blues«, ki ga preigravajo mojstri na kitari kot je na primer Eric Clapton ali pevka Janis Joplin ampak tisti občutek brezvoljnosti in brezvetrja, ko bi človek samo spal, jedel čokolado in v svojem brlogu čakal na pomlad. Posedanje pred kaminom s knjigo ali pletilkami v rokah…ja, dober nasvet za mojo babico. Do prave pomladi je še nekaj mesecev in predlagam ti, da zimo razorožiš kar takoj. Obuj svoje najudobnejše čevlje in zakorakaj z mano!

 • Sončna terapija. Privošči si jo in imej svetle misli!

Seveda je boljša naravna, vendar pa pomanjkanje svetlobe v zimskem času, ko nam Sonce dela družbo le nekaj ur na dan, če ga ravno ne zakrivajo oblaki ali gosta megla, na naše telo in duha pozitivno vpliva tudi terapija z »umetnim Soncem«. Ne, s tem ne mislim solarija, ki je strup za tvojo kožo! Posebna luč, ki seva belo svetlobo in jo lahko kupiš v lekarni, na naše razpoloženje deluje podobno kot antidepresivna sredstva.

 • Bodi družaben. Prijatelji so kot zrak, brez njih ne moreš preživeti!

Zimsko spanje ali hibernacija, ki ga navadno povezujemo z medvedom, slabo vpliva tudi na tvoje družabno življenje. Čeprav te ne mika, da bi se odpravil iz svojega toplega brloga v mrzlo temo, pa čeprav ura še ni pozna, se potrudi in obišči prijatelje. Lahko jih povabiš na večerjo in partijo kart.

 • Telovadi. To je zdravilo za vse; od nespečnosti do bolečih sklepov!

Vendar pa boš največjo spremembo opazil pri svojem razpoloženju. Dokazano je bilo, da se ljudje, ki trpijo za različnimi oblikami depresije in redno telovadijo, počutijo enako ali celo bolje kot tisti, ki svojo bolezen zdravijo z zdravili. Začeti je težko vendar se splača.

 • Čaroben dotik. Ah, masaža!

Znano sredstvo za razkošno razvajanje, ko se raven stresnega hormona drastično zniža, hormon sreče pa poleti v višave. Prijetno za telo in duha. Seveda pa ima božanje domačega ljubljenčka, držanje za roke ali pa samo dolg ljubeč objem podoben a morda ne tako močan učinek na naše razpoloženje.

 • Kava. Dišeča razvada!

Strokovnjaki menijo, da ni potrebe po tem, da bi se ji odpovedali. Celo nasprotno! V priporočenih količinah naj bi imela zaradi vsebnosti antioksidantov celo pozitivne učinke na naše telo. Preprečevala naj bi krvne strdke in omilila depresijo.

Če si torej prebral moje nasvete in imaš čevlje še na nogah, si popolnoma pripravljen na spopad z zimsko nadlogo – navkljub mrazu in temi zapusti svoj brlog z namenom, da se dobiš s prijatelji, razgibaš vsaj svoj jezik in ob poslušanju ritmov harmoničnega bluesa v svoji najljubši kavarnici spiješ omamno dišečo vročo kavo.

 

Nastja

Prihajajoče delavnice