sprememba

Orodje tedna! #sprememba #doprinos #izbira

Orodje tedna! #sprememba #doprinos #izbira

Imaš rad, rada življenje? Če je to odločitev, je itak vseeno, oboje je isto. Če prakticiraš ljubljenje, negovanje s svojim telesom, naravo, Zemljo, je to nekaj drugega. Koliko si lahko to, kar je življenje vseskozi do nas, prisotnost, na voljo, doprinos. Koliko si lahko to zdaj izbereš. Življenje je neskončna sprememba. Kakšen katalizator spremembe smo lahko danes?

Kako je lahko življenje še boljše?

Kako je lahko življenje še boljše?

Kaj če smo lahko vseskozi sprememba v svojem življenju? Kakšno je lahko naše življenje?

Pogosto definiramo, sodimo svojo sedanjost in svoje življenje. Pogosto želimo ohranjati, zavarovati obstoječe in mu dajati pomembnost. Z obojim onemogočamo spremembo in rast, hkrati pa se vse poslabšuje. To delamo s svojim telesom, življenjem, v odnosih, v svojih dosežkih.

4 vaje za vsak dan, ki vam lahko spremenijo življenje

4 vaje za vsak dan, ki vam lahko spremenijo življenje

Zanimiva stvar glede metod Access Consciousness in Access Bars je, kako hitro in učinkovito delujejo, da spreminjajo stvari. Access Consciousness se sestoji od dobesedno tisočih uporabnih orodij (metod), ki jih lahko uporabimo, da spremenimo katero koli področje svojega življenja.

Morska zvezda

Morska zvezda

Starec se je vsako jutro ob zori odpravil na sprehod. Prehodil je že lep delček obale, ko je zagledal fantiča, ki je pobiral majhne morske zvezde in jih metal nazaj v morje. Ko ga je starec dohitel, ga je vprašal, zakaj to počne. Fantič mu je razložil, da vsako noč morje naplavi morske zvezde na obalo, ki pa jih jutranje sonce s toplimi žarki posuši in te umrejo.

“Ampak obala je dolga več kilometrov in na njej je nešteto morskih zvezd”, pripomni starec. “Čemu ves ta trud, mladi mož?,” ga vpraša. “Pojdi se raje igrat s prijatelji. Nobene razlike ne bo, če boš zmetal v morje nekaj morskih zvezd, še
vedno jih bo vsaj nekaj sto umrlo na vročem soncu,” modruje starec. Fantič pa ljubeče pogleda morsko zvezdo, ki drži v roki. Z vso močjo jo vrže daleč v zavetje morskih valov. Pogleda starca in reče: “Razlika … velika razlika bo za to morsko zvezdo, ona bo preživela!”

Vse bolj pogosto se v tem norem času dogaja, da se trudimo le preživeti in ne živeti. Kot posamezniki se v družbi bojujemo za lasten obstoj, skrbimo za lastne potrebe in se redko kdaj ozremo čez ograjo svojega ega. Nimamo volje in časa, da bi se poleg reševanja svojih težav ubadali še s čim drugim. Čemu? Kakšna bo razlika, če bom poslušal nekoga, ki ima probleme, če mu ne morem pomagati, saj še svojih težav ne morem rešiti. Kakšna bo razlika, če bom odstopil sedež starki na avtobusu? Saj sem tudi jaz utrujen, bil sem v službi. Kaj bodo brezdomcu čevlji, če niso več moderni?

Zgodba o morski zvezdi nam ponuja vsaj dve dragoceni življenjski lekciji;

Pokaži, da je namen tvojega bivanja na tem planetu deliti ljubezen, pomagati , enostavno biti.
Vsem res ne moreš pomagati, nekomu pa lahko tvoja pomoč spremeni življenje.

Z delovanjem v pravi smeri boš pozitivno vplival na ljudi okrog sebe. Kot pravi latinski izrek:
Verba docent, exempla trahunt (besede učijo, zgledi vlečejo)!

Nastja

Prihajajoče delavnice