sprejemanj

Kako se soočati s strahovi

Kako se soočati s strahovi

Vprašanje bralke:

Zanima me, kako se soočiti s strahom? S strahom pred smrtjo, iz katerega naj bi izvirali vsi drugi manjši strahovi? Kako se soočiti s strahom, ki je posledica neke travme (izpred več let) in kako s strahom, ki ni utemeljen?

Odgovor:

Dobro ste ugotovili, da vsi strahovi izvirajo iz strahu pred smrtjo, bolj natančno iz tega, da ne vemo, kdo smo. Občutki ogroženosti se tako tudi nabirajo skozi življenje in vedno bolj nas je vsega strah. Strahovi so zakladnica, celo življenje bežimo od njih, a skrivajo v sebi zaklad. Strahovi nas učijo ljubezni. Soočimo se z njimi tako, da gremo v sam dogodek, ki se ga bojimo in pogledamo, kaj se nam dejansko zgodi in kaj se iz tega učimo.

Vsak strah nas nečesa uči.

  • Strah pred smrtjo nas uči, da smo večni, da smo tukaj le na eni izmed postojank, da smo mnogo več, kot si lahko razumsko predstavljamo, smo življenje, smo ljubezen.
  • Strah pred izgubo nas uči, da smo vseskozi povezani z vsem, da si ne moremo nič lastiti, ampak vse preprosto je tako, kot je in vse je vseskozi prisotno. Dopuščamo, da se vse dogaja v ravnovesju in zaupamo, da imata duša in vesolje bolj čarobne načrte za nas, kot jih lahko določi razum.
  • Strah pred neuspehom nas uči, da smo uspešni že s tem, ko smo. Čista čarovnija smo vsak zase in nič več kot smo sami ne moremo doseči v življenju.
  • Strah pred neznanim nas uči, da ravno če dovolimo, da pride neznano v naše življenje, lahko pride čarovnija.

Zamiži in pojdi v času nazaj v vse travme, v katerih si čutila kakršnokoli ogroženost, in z zavedanjem večnosti, da je vse prav in vedno za vse poskrbljeno, dopusti da svetloba napolni dogodke s temi informacijami ter z odpuščanjem, sprejemanjem, hvaležnostjo, ljubeznijo. Začuti polnost. Začuti, kako s tem tudi izginjajo blokade v tvojem telesu in se vedno bolj odpiraš ljubezni.

Na zemlji ti bo še ostal kakšen strah, a ga sprejmi in tako boš to, kar si. Čista ljubezen v vseh svojih barvah.

Haris Omanović

Ste pred oviro, imate težave? Z nasveti vam pomagamo, kako jih preseči. 

Pišite nam na info@hisaradosti.com. 
V nekaj dneh objavimo članek z obširnim odgovorom na vaše vprašanje, s tem bomo pa pomagali še vsem drugim s podobnimi izzivi. Vnaprej se opravičujemo, če ne bomo mogli obširno odgovoriti vsem.

Na vprašanja odgovarja učitelj Theta healinga Haris Omanović

Prihajajoče delavnice