polž

Vztrajno. Potrpežljivo.

Vztrajno. Potrpežljivo.

Potrebno je vložiti veliko, veliko, veliko majhnega truda, ki ga nihče ne opazi, preden dosežeš karkoli omembe vrednega. (B. Tracy)

Polž je počasen. Enostavno in resnično. Kot dejstvo, da ni pomembno koliko časa boš ti potreboval, da v življenju uspeš. Življenje ni tekma. Ni prvih mest in zlatih medalj. In veš kaj? Čeprav je polž počasen, je uspel pravočasno prilesti na Noetovo barko.

Medtem, ko je počasi lezel proti cilju, je opazoval večje in hitrejše živali, ki so dirjale proti barki. Vendar se zanje ni zmenil. Vedel je, da nima smisla tekmovati z njimi, zato se s tem ni obremenjeval. Lezel je počasi a vztrajno. Nihče mu ni želel pomagati, nihče ga ni niti opazil. Polž pa je bil vesel za vsakogar, ki se mu je uspelo rešiti. In tudi njemu je uspelo rešiti svojo kožo, svojo hišico.

Bil je vztrajen. Bil je potrpežljiv. Če imaš v rokavu ti dve vrlini lahko v življenju marsikaj dosežeš. Vztrajnost te bo nagradila z uspehom. Ne obupaj čeprav boš tekel maraton. Pomisli kaj vse boš doživel in koliko dragocenih izkušenj boš pridobil na stezi. Teci počasi, vztrajno in potrpežljivo. Izplačalo se bo. Ko boš prišel na cilj si oddahni in reci hvala.

Nastja

Prihajajoče delavnice