poljubi

Najboljše stvari

Najboljše stvari

Včasih je veljalo: “Najboljše stvari v življenju so zastonj.” Sedaj pa se je rek malo spremenil in se glasi: “Najboljše stvari v življenju niso stvari.”

shutterstock_69211996Dvanajsturni delovnik, vikend priprave na ponedeljkove sestanke, dolgi pogovori po telefonu in neskončne tabele izračunov stroškov …to je bilo njegovo življenje. Ko pa ga je otrok pocukal za rokav in prosil, naj mu prebere pravljico za lahko noč, je našel sto in en izgovor, da se je izognil tej nepotrebni zadevi. Ko ga je povabil na predstavo v šoli, v kateri je nastopal, je imel nujen sestanek z vodilnimi v podjetju. Zamujene rojstnodnevne zabave zaradi nogometnih piknikov s sodelavci. V zameno mu je kupoval plišaste igrače, punčke, moderne obleke in najnovejše mobilne telefone.

Ni se zavedal dejstva, da otrokove ljubezni ne moreš kupiti. Danes mu je žal, saj je izgubil vse; ženo, dom, denar, službo in ljubezen svojega otroka.

Ostali sta sami z mamo. Nista revni, vendar pa si ne moreta privoščiti vsega kar jima srce poželi. Čeprav je mami včasih težko, ko posluša zgodbe, ki jih otrok prinese iz šole. Zgodbe razvajenih otrok, za katerimi bahavo stojijo neodgovorni starši.

Imata pa tisto, česar se z denarjem ne da kupiti;

dober spanec
družina
pravi prijatelji
zdravje
smeh
iskrice v očeh
iskreni poljubi
brezpogojna ljubezen

Skupaj sta srečni. Razumeta se in si pomagata. Spoznali sta, da je denar le sredstvo, s katerim dokazuješ, da v tej družbi nekaj 
shutterstock_91972805pomeniš. Spoznali sta, da vrednote kot so poštenost, skromnost, pomoč in iskrenost, danes pomenijo zelo malo ali celo nič. Kljub vsem tem bridkim spoznanjem se imata neskončno radi in uživata v družbi druga z drugo. Seveda pa se včasih zgodi tudi kakšen konstruktiven prepir, ki je značilen za mame in najstnike.

Večina ljudi na tem planetu živi nesrečno večino svojega življenja. Predlagane so bile različne rešitve tega problema, a se je večina ukvarjala le z majhnimi modrimi, rdečimi, zelenimi, vijoličnimi in rumenimi listki. Pa vendar niso bili listki tisti, ki so bili nesrečni, ampak ljudje.

Nastja

Življenje je učenje

Življenje je učenje

…in potem se naučiš, da je neskončna razlika, če nekoga držiš za roko in ne zahtevaš njegove duše, da ljubezen ne pomeni opore in družba ne pomeni varnosti. In naučiš se, da poljubi niso pogodbe in darila ne obljube, sprejmeš svoje poraze z dvignjeno glavo in gledaš naprej, s ponosom ženske in ne obžalovanjem deklice.

In naučiš se, da gradiš svoje poti danes, saj razmočena zemlja jutrišnjega dne mogoče ne bo zdržala, cesta prihodnosti pa se lahko konča kot slepa ulica v puščavi.

In čez čas se naučiš, da tudi preveč sončnih žarkov opeče, da je vrtnarjenje prijetno opravilo, ko v duši vzniknejo najčudovitejši cvetovi in ne čakaš na dan, da te bo nekdo presenetil s šopkom rož. In naučiš se potrpežljivosti in vztrajnosti, naučiš se biti trden in zaveš se, da si vreden. In z vsakim dnem
se naučiš več …

Nastja

8 smešnih dejstev o poljubljanju

Poljubljanje je umetnost in ko osvojiš to umetnost še bolj uživaš v njej. Poljubljanje je zabavno in hkrati zelo čutno dejanje. Če misliš, da veš vse o poljubljanju naj ti povem, da se motiš! Če se še nikoli nisi poljubljal ali pa si to počel že neštetokrat, preberi nekaj zanimivih dejstev;

  1. Poljubljanje pomaga pri izgubi kalorij!

Res je! Poljubljanje deluje na telo tako kot telovadba, saj pokuriš približno 26 kalorij v minuti. Sedaj pa ne bo težko uganiti, koliko kalorij je uspelo porabiti paru, ki se je leta 2005 v Londonu poljubljal kar 31 ur, 30 minut in 30 sekund.

  1. Poljubljanje je odlično za izboljšanje imunskega sistema!

Raziskave so pokazale, da poljubljanje pomaga preprečevati karies, pospeši cirkulacijo krvi in izboljša ten kože.

  1. » X » za poljub!

Če si se slučajno kdaj vprašal, zakaj znak »x« predstavlja poljub, je tukaj kratka razlaga. V srednjem veku je večina uporabljala znak »x« za podpis, saj niso znali pisati in brati. S tem znakom so izkazovali iskrenost in predanost gospodarju, skozi čas pa je »x« začel predstavljati poljub, ki ga navadno napišemo na koncu sporočila ali pisma.

  1. Skok s padalom ali poljub?

Verjameš, da  se ti nivo adrenalina zviša tako pri skoku s padalom kot pri poljubljanju? Med poljubljanjem se poleg dopamina, hormona sreče,  sproščajo tudi endorfini in adrenalin.

  1. Poljub pred odhodom na delo pomeni uspešen dan v službi!

Fascinantni izsledki neke raziskave so pokazali, da so možje, ki pred odhodom v službo poljubijo svoje žene bolj uspešni pri delu kot tisti, ki nimajo te navade.

  1. Koliko poljubov pred poroko?

Si se kdaj vprašal kolikokrat povprečna ženska poljubi moškega, preden se z njim poroči? Odgovor je 29 krat!

  1. Različni kraji, različne navade poljubljanja!

V viktorijanski dobi je moški ženski vedno poljubil le hrbtno stran roke, medtem ko je v času Rimljanov prevladala navada o poljubljanju na usta ali celo na oči. Eskimi, nekatera ljudstva na polinezijskem otočju in Malezijci, se poljubljajo kar z nosovi.

  1. V filmu »Don Juan«, ki so ga posneli 1927 so se poljubili kar 127 krat!

John Barrymore se je s soigralkama Mary Astor in Estelle Taylor v filmu »Don Juan« poljubil kar 127 krat, kar je največje število poljubov, ki so bili kadarkoli podeljeni v prizorih enega filma.

Nastja

Prihajajoče delavnice