namen

Poišči namen

Poišči namen

Vse kar je bilo kdaj ustvarjeno, je bilo ustvarjeno z namenom. Z očmi gledam, z ušesi poslušam, z nosom voham. Zdravniki rešujejo probleme v medicini, odvetniki se ukvarjajo s pravnimi vprašanji. Jopica me greje, ura kaže čas. Vse ustvarjeno reši problem.

Vsak od nas je tukaj, da reši “problem” in predvsem od naše volje in zmožnosti raziskovanja je odvisno ali bomo “problem” najprej našli in ga potem še uspešno rešili. Iskanje “problema” je v resnici iskanje namena, zaradi katerega smo se znašli tukaj, točno na tem mestu, točno v tem obdobju, točno v tem življenju. In ko najdemo rešitev za “problem” najdemo tudi naš namen.

7 vprašanj, ki ti lahko pomagajo odkriti tvoj namen

1. Kaj rad počneš?
Tvoj namen je povezan s tem, kar rad počneš. Najbolj odločni in osredotočeni ljudje vedno počnejo tisto, kar radi počnejo. Bill Gates ima rad računalnike, Oprah rada pomaga ljudem, Edison je rad izumljal. Kaj imaš ti rad? Je to branje, pisanje, ukvarjanje s športom, petje, igranje inštrumenta, slikanje, poslušanje, kuhanje, popravljanje, podjetništvo? Karkoli rad počneš je neposredno povezano s tvojim namenom.

2. Kaj rad počneš v prostem času?
Karkoli rad počneš v prostem času te povezuje s tvojim namenom. Če te slikanje sprošča in razveseljuje, je to znak. Če rad vrtnariš, je to znak. Če se rad pogovarjaš, je to znak. Sledi znakom, ki ti nakazujejo pot do tvojega namena. Kako bi izkoristil svoj prosti čas, če bi ga imel več na razpolago? Bi poučeval starejše? Ali pa morda napisal knjigo?

3. Kaj najprej opaziš, kaj pritegne tvojo pozornost?
Frizer najprej opazi neurejeno pričesko, prodajalec neprivlačno izložbeno okno, modni oblikovalec slabo narejeno obleko, mehanika zmoti čuden zvok motorja, glasbeniki takoj slišijo zgrešeno oktavo. Kaj pa ti? Kaj te zmoti? Kaj pritegne tvojo pozornost?

4. Česa bi se rad naučil?
Kakšne knjige in revije rad prebiraš? So to kuharski priročniki? Revije o opremljanju prostorov? Knjige o duhovni rasti, uspešnem in srečnem življenju? Če bi imel knjižnico, s katerimi knjigami bi bila najbolj založena?

5. Kaj najprej zaneti iskrico tvoje ustvarjalnosti?
Pisanje, slikanje, prodaja, načrtovanje? Kako se počutiš, ko oblečeš svojo novo kreacijo, ki si jo šivala zadnjih nekaj tednov? Ali pa ob prebiranju članka, ki si ga objavil v občinskem glasilu? Imaš ideje za nove kuharske recepte?

6. Kaj od tvojih vrlin najprej opazijo tvoji “fani”?
Če nihče ne obožuje tvoje kuharije, potem najbrž ne bi hotel postati glavni kuhar v restavraciji. Če pa ljudje “lajkajo” tvoje pisanje, petje, fotografijo ali bloganje potem je to znak, kateremu moraš slediti.

7. Kaj bi delal, s čim bi se ukvarjal, če bi bil vedel, da ti ne more spodleteti?
Ali bi odprl frizerski studio, se udeležil X- faktorja ali pa morda postal podjetnik? Česa bi se lotil, če bi bil prepričan v svoj uspeh? Tudi v tem lahko najdeš znak, ki te bo peljal do tvojega namena.

Ta vprašanja so ti morda pomagala pokazati tja, kjer se skriva tvoj točno določen namen. Eno vprašanje predstavlja le en košček v sestavljanki, zato poglej na odgovore kot na celoto. Potopi se v vprašanja in iz globin tvoje zavesti bodo priplavali odgovori, ki te bodo usmerjali po poti raziskovanja tvojega namena v življenju, ki ga živiš, tukaj, sedaj.

Me veseli, da si članek prebral. Meni so vprašanja pomagala najti moj namen, pa tebi?

Nastja

Prihajajoče delavnice