dihaj

Opomnik za vsak dan

Opomnik za vsak dan

  1. Sam s sabo ravnaj kot si želiš, da drugi ravnajo s tabo. Bodi ponosen na to kar si. Nauči se biti sam sebi najboljši prijatelj, saj se velikokrat zgodi, da se zapleteš v past in postaneš sam sebi največji sovražnik.
  2. Največje ovire v življenju so ovire v tvoji glavi. Skrb ne bo nikdar spremenila končnega rezultata. Ko izgubiš razlog za nadaljevanje tistega kar si začel, moraš najti razlog za ponoven začetek.
  3. Včasih se je treba lotiti zadeve kljub temu, da se tega bojiš. Zberi pogum in se odrini naprej. Čudeži se dogajajo takrat, ko vložiš enako količino energije v svoje sanje in svoje strahove.
  4. Prostor kjer je vse mogoče je v tebi – najdi ga! Začne se s sanjami. Če sanjam dodaš zaupanje se rodi prepričanje. Temu dodaj predanost in že imaš cilj tam nekje na obzorju. Z vložkom aktivne energije vse to postane del tvojega življenja. Odločenost plus čas in sanje in že imaš resničnost.
  5. Ne štej stopnic na stopnišču, naredi prvi korak! Ta je navadno najtežji. Vendar pa je vsak naslednji vedno lažji. In z vsakim korakom si bližje tistemu kar iščeš.
  6. Ne vračaj se v preteklost, tam ni nič novega! Sprejmi kritiko, odpusti si in pojdi naprej. Naj stari problemi ostanejo tam kamor sodijo – v preteklosti. Osredotoči se na naslednji korak. Zavestno se loti te naloge, saj tukaj avtomatizem odpove.
  7. Ne glede na to, kako zapletene so bile stvari včeraj, imaš možnost, da se danes izkažeš boljše! Ne pričakuj, da se bo to zgodilo takoj in ne obupaj. Bitka, ki jo biješ ti bo dala novih moči in novih spoznanj. Nauči se. Ne predaj se.
  8. Ne pozabi živeti! Z vsem srcem verjemi v svoje sanje in vztrajaj na poti, ki pelje do cilja. Sreča in uspeh sta rezultat tveganih a premišljenih odločitev. Zmoreš, zato zapusti cono udobja in začni živeti.
  9. Ti si ti in pika. In drugi so lahko samo to kar so. Včasih bi bil rad kipar in iz ljudi izklesal tisto obliko, ki si jo želiš; kar si predstavljaš, potrebuješ, ljubiš … po čemer hrepeniš. To pa je v nasprotju z realnostjo. Pokaži ljudem okrog sebe, da jih imaš rad prav take kot so, z lastnostmi, ki jih naredijo unikatne. In ne pozabi tega pokazati tudi sebi.
  10. Dihaj. Včasih si dovoli in ne počni nič drugega. Ustavi se kadar potrebuješ odmor, zahvali se za vse kar imaš in bodi ljubezen.

Nastja

Dihaj!

Dihaj!

Dihanje je življenje in pravilno dihanje ti ga lahko spremeni.

Kadar se počutiš pod pritiskom škodljivega stresa, ko si tik pred tem, da eksplodiraš, dihaj. Dihanje te bo pomirilo in sprostilo nakopičeno napetost v tebi.

Kadar si zaskrbljen, da se dogodki ne bodo razvili v pravo smer, tako kot bi si sam želel ali pa te skrbi, da se bodo med tvoje načrte s prihodnostjo vrinile težave, dihaj. Osredotočeno dihanje bo tvoje misli pripeljalo nazaj v sedanjost, kjer boš mnogo lažje razumel svojo zaskrbljenost.

Kadar ti zmanjka poguma ali pa si celo pozabil kakšno poslanstvo ti je bilo zaupano tu na Zemlji, dihaj. Dihanje te bo spomnilo na dejstvo, da je življenje nekaj čudovitega, neprecenljivega in da je vsak vdih, s katerim napolniš svoja pljuča, darilo. Izkoristi to prelepo darilo!

Kadar se utapljaš v vsakodnevnih opravilih, kadar te preveč nalog v službi duši, dihaj. Dihanje ti bo pomagalo pri koncentraciji, lažje se boš osredotočil na tiste stvari, ki so v tistem trenutku zate najbolj pomembne.
Kadar preživljaš čas z ljubljeno osebo, dihaj. Dihanje te bo dejansko povezalo s to osebo namesto, da boš samo sedel ob njej in mislil na vse stvari, ki jih moraš še narediti.

Kadar telovadiš, dihaj. Dihanje ti bo pomagalo, da boš med telovadbo resnično užival. In takim užitkom se dolgo ne boš hotel odreči.

Kadar hitiš, dihaj. Dihanje te bo opomnilo, da se moraš ustaviti in bolj uživati v življenju.

Zato dihaj! Uživaj vsak vdih in izdih svojega življenja, saj je življenje le mozaik minljivih trenutkov, zato ga izkoristi na najboljši možni način.

Nastja

Prihajajoče delavnice