darilo

Darilo iz srca

Darilo iz srca

Vse prehitro nam lahko naša čustva postanejo samoumevna in predvidevamo, da ljudje, ki jih imamo radi, vedo, kaj čutimo do njih. Čeprav so jim navadno znana naša čustva, so besede: “Rad/a te imam!” darilo, ki bi ga našim ljubljenim morali čim večkrat podariti, saj je izkazovanje ljubezni pomemben del negovanja vsakega ljubečega odnosa. Pa naj bo to odnos med partnerjema, prijatelji, sosedi, starši ali sorojenci.

Le kdo bi postal utrujen od nenehnega prigovarjanja, da je ljubljen? In prav te besede mu lahko obrnejo življenje na glavo, privabijo nasmeh na obraz, polepšajo dan, povedejo razmerje na novo raven ter okrepijo in utrdijo predano vez. Vsi hrepenimo po tem, da slišimo te tri preproste besede: Rad/a … te … imam. In ko izpovemo svojo ljubezen do drugih, jim izkažemo naklonjenost na najpomenljivejši način. Del izpolnitve, ki jo prinaša ljubezen do nekoga, se skriva tudi v tem, da tej osebi povemo, da jo ljubimo ali jo imamo radi.

Morda ti gre izpovedovanje čustev težko z jezika, zlasti če si odraščal med ljudmi, ki jih nikoli niso izražali z besedami. Besede: “Rad/a te imam!” je drugi osebi najbolje izreči brez kakršnihkoli pričakovanj o povrnitvi vložka. So darilo iz srca, ki ga pošljemo neposredno v srce prejemnika. Ker vsak od nas kipi od obilja ljubezni, so kakršnekoli skrbi, da nam je bo zmanjkalo, če teh besed ne bomo deležni nazaj, popolnoma odveč. Zato odvrzi vse strahove, skrbi in zaupaj svoja čudovita čustva ljudem, ki ti veliko pomenijo.

Ljubezen obstaja, da jo izrazimo, ne da jo zadržimo v sebi.

Prihajajoče delavnice