angeli

Kdo so angeli?

…mogoče prijazna ženica, ki te opozori, da si v trgovini pozabil denarnico

…mogoče voznik taksija, ki ti pove, da imaš najlepši nasmeh na svetu

…mogoče sosedov otrok, ki ti pokaže, da so skrivnosti v malih stvareh

…mogoče tisti revež, ki je s tabo pripravljen deliti svoj edini obrok

…mogoče bogataš, ki ti daje zgled, da je vse mogoče, če le verjameš vase

…mogoče tujec, ki ti je prekrižal pot, ko si izgubljen taval po neznanem mestu

…mogoče prijatelj, ki ti je prisluhnil, ko si že nad vsem obupal

Angeli so veliki in majhni, vseh starosti in različnih odtenkov barve kože. Nekateri imajo pege, nekateri gube, mozolje ali pa žareča shutterstock_112916848rdeča lička. Preoblečeni so v prijatelje, sovražnike, učitelje, ljubimce in čudake. Življenja ne jemljejo preveč resno in za seboj ne vlačijo nepotrebne prtljage, kar jim omogoča svobodno gibanje skozi prostor in čas. Ko odidejo ne pustijo listka z naslovom, elektronske pošte ali telefonske številke. Nič ne pričakujejo. Ne zahtevajo ničesar. Obute imajo superge s prelepimi krili in v vsaki kemični čistilnici imajo pogodbo za čiščenje le-teh. Težko jih srečamo, če hodimo po svetu z zaprtimi očmi. Ko se bomo odločili in odprli oči, bomo videli, da so vsepovsod okrog nas. In če njihovih besed ne bomo slišali z ušesi, poskusimo slišati s srcem.

Nastja

Brezplačen najem angela

Brezplačen najem angela

Kadar se znajdeš v prometnem zamašku ali pa imaš opraviti s kakšno zapleteno stvarjo ali preprosto zamujaš na večerjo, bi bilo najlaže najeti angela, ki bi vse uredil v nekaj kratkih trenutkih. In povem ti, najem angela je preprost in še brezplačen je! Angeli so prijazni pomočniki, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Najdejo parkirni prostor v nakupovalnem središču, predčasno končajo dolgočasen sestanek, poiščejo rešitve za še tako zapleten projekt ali pa samo poskrbijo za prijetno vzdušje, ko si na obisku pri tašči.

Kako torej najeti angela?

Naglas ali pa samo v mislih izgovori, “Želim pomoč angela, ki je strokovnjak za promet (parkiranje, obvozne poti) sončno rumen, travnato zelen, nebesno moder.”

Počakaj nekaj trenutkov dokler ne začutiš njegove prisotnosti. Navadno se takoj odzovejo. Izgovori: “Angel, strokovnjak za promet sončno rumen, travnato zelen in nebesno moder, želim da mi pomagaš najti parkirni prostor. Že vnaprej se ti zahvaljujem za pomoč.”
Ko prejmeš želeno pomoč, se še enkrat zahvali. Nikdar ne pozabi na zahvalo, da se bodo angeli tudi v prihodnje odzvali na tvoj klic.

Angeli so strokovnjaki za vsa področja. Lahko jih prosiš za kakršnokoli pomoč. Del njihove naloge je pomoč ljudem na Zemlji. Če ne opravijo tega, ne morejo napredovati . Napredujejo pa lahko le tako, da jim ti zagotoviš delo; torej prosi angele za pomoč ! Angeli te ponižno čakajo v želji, da ti pomagajo. Vendar njihove pomoči ne vzemi kot nekaj samoumevnega. Predvsem bodi hvaležen za kakršnokoli pomoč!

Seveda pa ne delujejo v nasprotju s tvojo voljo in prepričanji, ki jih nosiš v podzavesti oziroma če v svojih prošnjah nisi dovolj natančen, za kaj pravzaprav prosiš. Če na primer prosiš angela naj ti pomaga najti službo, ti pa se utapljaš v negativnem razmišljanju, kako presneto težko je danes dobiti službo, ti angel žal ne bo mogel pomagati. Vsekakor pa lahko drugega angela poprosiš za pomoč pri odstranjevanju negativnih misli, na drugega pa nasloviš prošnjo za službo. Na žalost pa angela ne moreš najeti za nedoločen čas, saj se odzovejo je na tvojo trenutno, jasno izraženo prošnjo za pomoč.

Nastja

Angeli v otroških očeh

Angeli v otroških očeh

“Ko se ohladi, angeli odpotujejo na jug, kjer preživijo zimo.” Sara, 6 let
“Angeli so v božji službi in čuvajo otroke, ko je Bog zaposlen s kakšnim drugim opravilom.” Mitja, 7 let
“Nekateri angeli skrbijo za bolne živali in hišne ljubljenčke. Kadar jim živali ne uspe pozdraviti, pomagajo otrokom, da lažje prebolijo njihov odhod v nebesa.” Nika, 8 let

“V mojih sanjah se angelčki pogovarjajo o smešnih stvareh. Rada jih poslušam, čeprav mi pravijo, da sem nora.” Monika, 8 let
“Moj angel varuh mi pomaga pri matematičnih nalogah, ne razume pa se na računalnike.” Žan, 8 let
“Angeli živijo v hišah na oblakih, ki sta jih zgradila Bog in njegov sin, ki je zelo dober mizar.” Jan, 8 let

“Vsi angeli so deklice, saj imajo oblečene lepe, dolge obleke. Vsi vemo, da fantje vedno nosijo hlače.” Ana, 9 let
“Vsi se motite! Angeli nimajo več krone. Pozabil sem zakaj ampak vem, da se znanstveniki ukvarjajo s tem.” Vid, 8 let
“Angeli govorijo vso pot do nebes in ti razlagajo, katere stvari si naredil narobe, preden si umrl.” Daniel, 9 let

“Ni lahko postati angel! Najprej umreš. Potem greš v nebesa, kjer imaš tečaj letenja. Pa tudi oblečen moraš biti v tiste smešne angelske obleke.” Luka, 9 let
“Moj angel je moja babica, ki je umrla lansko leto. Že na Zemlji, ko je bila še živa, mi je pomagala pri domačih nalogah.” Kim, 9 let
“Ko se angel razjezi, globoko vdihne in šteje do deset. In ko izdihne zrak nekje na svetu nastane tornado.” Jernej, 9 let

Nastja

Angeli

Veliko je govora o angelih. Obstajajo v čisto vseh verah sveta, vsi jih poznajo in vsi se srečajo z njimi na določeni točki svojega življenja. Čeprav morda ne verjamete vanje, je ob vas vedno vsaj en – vaš angel varuh. Verjetno poznate nekoga, ki je doživel bližnje srečanje z angelom ali ste slišali zgodbe, ki jih pripovedujejo ljudje o angelih.

Pogosto slišimo o angelih, ki rešujejo življenja ali pa o angelih, ki vam le z eno besedo ali povedjo spremenijo pogled na življenje.  V obeh primerih ljudje šele pozneje spoznajo, ko je trenutek mimo, da so srečali čisto pravega angela. Ni nujno, da vidite angela s krili, ni nujno, da je mlad, lep, postaven; celo ni nujno, da je človek. To je čisto odvisno od situacije in tega koliko ste pripravljeni sprejeti. Ali bi lažje sprejeli nasvet od prijaznega dedka ali od postavnega mladeniča? To je popolnoma odvisno od situacije in od osebe, kateri je nasvet namenjen. Verjemite, ko boste potrebovali angela, bo ta prišel.

Angeli vam lahko vsak dan pomagajo na vaši poti, pri vaših vprašanjih, situacijah in težavah. Le prositi jih morate. V Vesolju velja zelo pomemben zakon, ki se imenuje svobodna volja, kar pomeni, da če sami ne vprašate za pomoč, je ne boste dobili. Če vas nekaj muči, prosite angele za nasvet, če niste prepričani, da ste na pravi poti, jih prosite za znamenje. Te zelo radi puščajo in pustili vam jih bodo toliko, dokler ne boste popolnoma prepričani v odgovor. Če ne boste prepričani, kljub temu, da ste dobili znamenje, prosite za še enega. In enega. In še enega. Toliko, dokler res ne boste prepričani. Prosite za toliko znamenj, dokler ne boste zaupali. Angelčki radi puščajo znamenja v obliki kovancev, pereščkov, v obliki mavric (v luži, na nebu …), predmetih v obliki srčkov, v oblakih, besedilo pri kakšni pesmi,  … lahko se pa zmenite za čisto posebno in osebno znamenje samo za vas. Sama sem se npr. zmenila, da mi puščajo samo bela peresa, drugih ne upoštevam. In veste kaj? Dobivam samo bela peresa :)

Ko prosite za znamenje, jih ne iščite povsod, ampak samo počakajte. Tisto, kar vam bo padlo v oko, kar boste opazili ali kar vam bo naredilo nekakšen “klik – to je to”, bo zagotovo vaše znamenje. Če pa ne boste prepričani, vprašajte še za enega. Angeli vas imajo radi in vam z veseljem pustijo še eno znamenje ali pa sto, če jih toliko potrebujete.

Včasih se zgodi, da vas določen nadangel spremlja na vaši poti, da na vas še posebno pazi. Če ste v težavni situaciji je lahko z vami nadangel Mihael, če odkrivate svoje zdraviteljske sposobnosti, je lahko z vami nadangel Rafael, ki poskrbi, da sprejmete svoje sposobnosti in jih delite z drugimi ljudmi. Obstaja ogromno angelov in ogromno situacij. Čisto vsi angeli in nadangeli pa vam pomagajo na vaši življenjski poti, na vaši poti spoznavanja s sabo. Zato se vsakemu angelu, ki vas obišče in vam pomaga, zahvalite in vedite, da nikoli niste sami, da če ne drugega, je ob vas vedno vsaj en angel varuh, ki pazi na vas.

Saj veste, vse kar morate narediti, je le prositi (in se zahvaliti).

Pogovor z energijami

Ali se vam zdi nenavadno ali nekaj posebnega se pogovarjati z angeli, rastlinami, kristali, predniki, višjim jazom, škrati, samorogi, vilami, Bogom? Ali mislite, da to zmorejo samo tisti, ki imajo darove jasnovidnosti, jasnoslušnosti ali jasnovednosti?

Pri ThetaHealingu se naučimo, da to ni res. Čisto vsakdo se lahko pogovarja z različnimi energijami. Z različnimi predmeti, živalmi, rastlinami, angeli, vilami, samorogi, dušami, … s čimerkoli se lahko spomnite. Vsi se rodimo z nekimi danostmi, nečim, kar vsi imamo že ob rojstvu, vendar pri veliki večini sčasoma zbledi, saj tega ne uporablja več. Pod to tudi spada t. i. jasnovidnost, jasnočutnost, jasnoslišnost, jasnovednost in podobni darovi. Čisto vsi znamo in lahko to počnemo. Razlika med tistimi, ki komunicirajo z energijami in tistimi, ki ne, je le v tem, da tisti, ki komunicirajo, vedo kako in zaupajo vase, da lahko.

Na začetnem seminarju ThetaHealinga se naučimo, kako komunicirati z različnimi energijami. Naučimo se, zaupati svoji intuiciji, svojim čutom in predvsem dovolimo si domišljati, dovolimo se zmotiti. Na nadaljevalnem seminarju pa se še bolj poglobimo v komunikacijo z različnimi energijami in na naš odnos z njimi.

Bolj kot smo obremenjeni s tem, ali bomo nekaj videli, ali nam bo uspelo, težje bo šlo. Za začetek je popolnoma dovolj želja po komunikaciji in zaupanje. Nato pa počasi steče samo.

Zelo zabaven, ljubeč in razbremenjujoč je lahko pogovor z angelom varuhom. Ta nam običajno da nasvete, kako ukrepati v neki situaciji, nas vodi in nam vedno pove, da pazi na nas in da nas ima rad. Čisto vsak pogovor z angelom varuhom je čudovita izkušnja. Ravno tako je zabaven pogovor s kristalom. Tej so običajno bolj navihani, kot si lahko mislite in imajo čisto svoje življenje. Vsak ima tudi drugačen pogled na svet, vsak kristal vam bo dal drugačen nasvet. Eni so bolj povezani z vašo dušo in vam, zato bolje svetujejo, kako slediti svoji dušni poti, drugi živijo v tem trenutku in vam zato svetujejo, kako ravnati glede konkretnih težav.

Vsak pogovor, ne glede na to, ali je pogovor z angelom, kristalom, vilo, škratom, drevesom ali le pogovor s sabo, vam da veliko, če le upoštevate nasvet in si dovolite slišati.

So živali resnično angeli v prav posebni preobleki?

Angeli pokriti s perjem, zaviti v krzno, mehko dlako, s trdnim oklepom ali pa prekriti z luskami, se vsak dan dotaknejo življenj milijonov ljudi po vsem svetu.
Verjetno ste že slišali kakšno zgodbo o ljudeh, ki so ob svojem ljubljenčku, pa naj bo to maček, pes, ribica, hrček ali pa celo prašiček, postali ljubeči,  bolj potrpežljivi, pogumni in sočutni ravno zaradi nekakšne duhovne povezanosti s svojim domačim ljubljenčkom.

Verjamem, da angeli v živalski preobleki prenašajo angelska sporočila na nas in nam tako pomagajo, da začnemo bolj spoštovati svoje življenje in življenja drugih živih bitij. Ampak kako so lahko živali angelska bitja? Je lahko žival nebeški pomočnik, ki nam pomaga pri izpolnjevanju  poslanstvo na Zemlji? Ali ni v naravi angelov, da delijo brezpogojno ljubezen? Čudeži se dogajajo in dokaz, da je temu tako je naslednja zgodba, ki jo bom delila z vami. Ko jo boste prebrali se sami odločite ali so živali dejansko bolj uglašena z božanskim kot smo si lahko predstavljali.

Margareta je s svojo družino preživljala poletni oddih v nekem avto kampu. Bilo je vroče, deževalo ni že več tednov. Seveda jim je delal družbo tudi Lux, sedem letni bernardinec, ljubljenec cele družine. Med borovci so bili parkirani avtodomi in postavljenih je bilo tudi nekaj šotorov. Živali so bile v kampu dobrodošle, zato je tudi Lux nadvse užival.
Lux ni oboževal nočnih sprehodov, saj se je bal teme. Vendar pa je nekega večera začel neusmiljeno cviliti in se prestopati. Ponujal se je, da ga kljub temi peljejo na nočni obhod po kampu. Lux je bil po naravi zelo tih in potrpežljiv pes, tistega večera pa je spuščal nenavadne glasove in vedel se je zelo živčno.

Margareta je bila torej primorana vzeti povodec v roke in se odpraviti v noč. Ko je Lux opazil, da drži povodec je začel skakati, mahati z repom in glasno lajati. Ko je začutil, da ga je Margareta pripela na povodec, jo je povlekel s tako silo, da je skoraj padla. Nič več ji ni bilo jasno. To ni bil njen Lux. Spraševala se je, kaj se je pravzaprav zgodilo. Glasno je zavpila nekaj ukazov, vendar se Lux na njih ni odzval. Odvlekel jo je do drevesa na robu kampa in začel lajati. Ker je bila tema se je Margareta zelo prestrašila, ni videla niti deset korakov pred sabo. Iz teme je izluščila pojavo suhega dekleta, ki je tiho ponavljala:«Tako mi je žal. Res nisem hotela, da se to zgodi.« Dekletce je zanetilo ogenj iz suhih vej, tako malo za šalo, ni pa vedelo, da je v bližini plinska jeklenka, ki so jo za kuhanje uporabljali v bližnjem avtodomu. Margareta se je lotila ognjenih zubljev, Lux in deklica pa sta jo nemočno opazovala. Če bi prišla nekaj minut kasneje ognja najverjetneje ne bi uspela pogasiti in plinsko jeklenko bi raztreščilo. Ni si upala predstavljati razdejanja, ki bi sledilo eksploziji. Če tistega poznega večera Lux ne bi  vztrajal, da ga Margareta pelje na sprehod bi bilo najbrž vse drugače. Lux je rešil življenja in imetje ljudi v kampu. Bil je heroj noči.

Margareta je vedela, da se je Lux  že pred tem dogodkom izkazal s svojo močno intuicijo, vendar pa je s tem dejanjem tisto noč dokazal, da je v resnici angel, zavit v mehko krzno, na štirih tačkah, ki izpolnjuje svoje poslanstvo na Zemlji.
Ampak kako živali – angeli to vedo? Kaj čutijo? Ta vprašanja bodo verjetno ostala skrivnost in vse dokler jih ne razvozlamo, izkazujmo vsem živalim ljubezen, spoštovanje in hvaležnost saj si angeli v preobleki to zaslužijo.

Nastja

ThetaHealing dnevnik VIII

 

Obstajati ali ne obstajati, to je zdaj vprašanje

Presenetljivo veliko ljudi ima preden pride na seanso ThetaHealinga v podzavesti: Obstajam NE. Ljudje ne obstajajo, so nič. Zakaj? Večinoma je razlog, ker so varni, če ne obstajajo: “Če me ni, se mi ne more nič zgoditi.” Preklop se največkrat zgodi v otroštvu. Pri težkih fizičnih, psihičnih in spolnih zlorabah. Eno dekle je nehalo obstajati, ko je videla dogodek, za katerega je hotela, da se ni zgodil. Nehala je obstajati in tako tudi ni obstajalo, kar je videla.

Živiš?

Podobno je pri prepričanju v podzavesti: Živim. Nehamo živeti iz podobnih razlogov, kot nehamo obstajati. Tudi ni nam potrebno nič narediti, če ne živimo. Zdi se nam, da če obstajamo in živimo, dobimo veliko novih zadolžitev in nevarnosti. Lažje je ne obstajati in ne živeti.

Nisem človek

Nisem človek je tudi en tak zanimiv beg od realnosti. Lažje je, če nisi človek in vse bolj razumeš. Nisem človek, saj ljudje ne vidijo čarobnih bitij iz pravljice. Nisem človek, zato, da sem brez bolečine. Tudi naši bližnji niso ljudje. Lažje je razumeti njihova dejanja, če jih imamo za pošasti. Pogosto pa sebe krivimo za vse, ker je lažje in smo mi pošast. Težava je v tem, ker se ti celo življenje dogajajo stvari, kot se dogajajo pošastim. Moramo biti najslabši in vse najslabše se nam dogaja. Radi smo tudi žival, vila, čarovnica. Pogosto partnerja pustimo blizu samo, če zanj menimo, da ni človek. Je angel, muca, vse drugo, samo človek ne.

Ženske so umazane, manjvredne…

Drage princeske potestirajte si, če imate v podzavesti, da ste ženska. Veliko žensk ima odgovor NE. Če bila bila ženska bi bila umazana, kurba in ničvredna, je pogosto razlog. Tudi če bi bila ženska, bi bila v nevarnosti, se moram podrejati. Pomislite, kako pogosto zase uporabljate besedo ženska. Če nikoli ali poredkoma, je razlog v tem, da imate zelo slabo mnenje o ženskah. Kolektivno prepričanje pa je, da so ženske manjvredne in to prepričanje imajo tudi zagrizene feministke.

Ženske, zavedajte se, da ste princeske, kraljice in naše matere.

Hari Om

Potestirajte si podzavest s pomočjo članka: Mišično testiranje podzavesti

Drugi članki iz rubirke ThetaHealing dnevnik

ThetaHealing dnevnik VI

 

Manifestacije

Februarja sem si manifestiral hišo. S ThetaHealingom si lahko v življenje pričaramo, vse kar si želimo. Hiša bi morala biti sredi gozda, ima konja, savno, bazen in še kakšno malenkost. Eno od želj je bilo to, da hiša ni moja last. To pa zato, ker ne želim novih obveznosti in sem svoboden človek, obenem pa tudi brez potrebe po lastninjenju česarkoli. V treh mesecih sem jo dobil. Na občasno sposojo in čuvanje seveda. Manjkal je le bazen in lastnica hiše mi en dan reče: “A veš, da bomo imeli bazen?”. Kobila je čarobna.

Ne rabimo poznati težav

Enemu dekletu smo odpravili dve težave, brez da smo vedeli, kaj so. Želela ju je ohraniti zase. Pogovarjala sva se o tem, kdo je in zakaj je tukaj. S tem so težave postale majhne in jih je resnično samo videla kot izgovor. Oseba je zemeljski angel in imam pomembno poslanstvo. Bolečina v rebrih je izginila, saj težav ni bilo več. V tem življenju ima dvoje kril. Škratovska in angelska. Prikazuje se nam kot oboje, verjetno zaradi tega, kar je, in preteklih življenj. Sicer pa, vsi smo vse. Zdravljenje je bilo tudi uspešno, ker je potekalo kot zemeljski pogovor dveh angelov.

Zaradi razočaranj je bila ta oseba raje žival kot človek. Imela je prepričanje v podzavesti, da je levinja. To smo ji s ThetaHealingom odpravili.

Strah pred Ljubeznijo

Ena od udeleženk seminarja, da ji ne uspeva prizemljevanje. Testiram prepričanje v podzavesti (Članek o tem Kako testiramo?):

  • Želim se prizemljevati   NE
  • Če se bom prizemljevala, bom postala dobra zdravilka DA
  • Če bom dobra zdravilka, bom dobila ljubezen. DA
  • Bojim se ljubezni. DA

Kreator me je pripeljal neposredno do temeljnega prepričanja, zakaj se ne želi prizemljevati. Odpravili smo ji strah pred ljubeznijo in potem je imela, da se želi prizemljevati in želi biti dobra zdravilka.

Vedno pri vsaki težave najprej testiramo, če si oseba to želi. Velikokrat si, ker imamo v življenju vse, kar si želimo. Ljudje dejansko želijo težave, želijo bolezen, trpljenje in so odvisni od teh stvari.

Hari Om

Vse objave iz rubrike ThetaHealing dnevnik

Kdaj so THETAHEALING SEMINARJI?

Prihajajoče delavnice