izberi zase

Ni hrane za optimizem in ni optimizma za radost

Ni hrane za optimizem in ni optimizma za radost

Ste optimistični? Katero drogo uživate, da vam to še vedno uspeva?

Biti optimističen pomeni, da navadno pričakujete pozitivne izide situacij. Pogosteje doživljate pozitivna čustva, se dobro počutite, imate upanje in ste bolj prepričani v svojo učinkovitost.

Ljudje se morda zaradi vas živcirajo. Nekaterim ni jasno, kako vam uspeva, kljub temu da nimate nobenega razloga za to. Vse okoli vas je negativno, situacije so vse prej kot rožnate in tudi za prihodnost vam ne kaže prav dobro. V takšnih primerih se zdite rahlo nori, vseeno pa si mnogi želijo, da bi tudi sami lahko brez stresa in pesimizma stvari dojemali na enak način kot vi.

Če ste dovolj iznajdljivi lahko izkoristite priložnost in tem ljudem poskusite prodati svoje najljubše Tik-slikicaatak bonbone, zraven pa jim razložite, da vam te “tabletke” pomagajo ohranjati optimizem in da naj tudi oni poskusijo, če želijo. Denarja jim sicer ne boste vrnili, ker ste optimistični in ste prepričani, da bodo “tabletke” delovale. Morda vam bo ta posel celo dobro stekel in boste postali optimist z razlogom.

Če ste se pustili prepričati ali pa ste samostojno našli razloge, da se morate spremeniti in ste v skladu s polarizacijo te realnosti prešli v stanje pesimizma, potem ste zares vsemogočni. Če ste lahko bili super optimist in ste si zdaj dokazali, da ste lahko še bolj popoln pesmist, kaj vse ste še lahko? Kaj če to ni vse, kar obstaja?

Večina od vas pa se verjetno sploh ne bi znala definirati kot eno ali drugo. Lahko bi rekli, da se spreminjate in da znate biti tako optimistični kot tudi pesimistični. Tudi to je super. Zagotovo se vi v tem pogledu najmanj definirate in si še najbolj dovolite biti v spremembi.

Koliko si dovolite živeti sebe vsak trenutek, tudi če to pomeni, da se ves čas spreminjate? Kaj če bi si to lahko dovolili čisto vsi, vsak od nas? Kaj če v resnici sebe sploh ne rabimo z ničemer definirati, sploh pa ne s tako imenovano “čustveno naravnanostjo” ali “osebnostno lastnostjo”? Kaj če imamo še neskončno drugih izbir poleg optimizma in pesimizma?
Kaj če tudi čustva niso potrebna?

Preberi tudi...  V oddaji Klepet ob kavi: Seks, telo, denar, Mercedes in duhovnost. WTF?

Kaj sploh je osebnost in kaj je osebnostna lastnost? Morda je to nekaj, kar smo si sami ali pa so nam določili drugi in zdaj smo prepričani, da moramo tako živeti.

Kaj če ni tako? Kaj če sploh ne rabimo nobene osebnosti in smo lahko vsak trenutek nekdo drug?
Če pa si osebnost še vedno želite, jo imejte, ampak naj bo spreminjajoča. Se vam ne zdi to veliko bolj zabavno?

Kaj če bi zavestno izstopili iz vse polarizacije, vključno z ločevanjem pesimizma od optimizma? Kaj če nič od tega ni resnično?

Kaj če je radost osnovno stanje vsakega od nas? 

Kaj če lahko nehate igrati vlogo optimista ali pesimista in sebe ozavestite kot kreatorja svojega življenja?

Ko delujete brez pričakovanj, ne rabite biti optimist, da ste lahko radostni. Če ste sebe priznali kot kreatorja svojega življenja, vključno s čisto vsem v vaši preteklosti, ste s tem prevzeli odgovornost in ste lahko ponosni na svojo kreacijo. Lahko ste hvaležni za vse in si še bolj zavestno kreirate življenje naprej. Vse kar si ustvarjate, se vam vedno prikaže v nepredstavljivi obliki. Če vam karkoli ni všeč, se zavedajte, da lahko to spremenite in za to ne rabite biti optimist in imeti kakršnihkoli pričakovanj.

Kaj točno pomeni radost za vas, veste samo vi in tega ne rabite nikomur dokazovati, niti izkazovati na “naučen” način. Tudi to se lahko spremeni.

Raziščite, kako ste lahko vsak trenutek radostni po svoje.

Kako kreirati življenje po svoje in živeti svojo realnost se naučimo na delavnicah v Hiši radosti.

 

Preberite še