izberi zase

Možganska valovanja in ThetaHealing

Poznamo pet različnih možganskih valovanj.

Beta možgansko valovanje (13-40 Hz) je naše običajno budno stanje. V tem stanju smo, ko razmišljamo in rešujemo probleme. Večina ljudi ostane v tem valovanju celo življenje.

Alfa možgansko valovanje (7-13 Hz) – to je stanje relaksacije in meditacije. Alfa valovanje povezujejo z ustvarjalnostjo in super učenjem, ko se naši možgani hitreje in globlje učijo kot v beta stanju. Veliko meditacij in energijskih tehnik uporablja alfa valovanje za relaksacijo in zdravljenje.

Theta možgansko valovanje (4-7 Hz) je stanje REM spanja (sanje), hipnoze, lucidnih sanj in stanja rahle zavesti tik pred prebuditvijo in tik pred spanjem. Theta je meja med zavednim in nezavednim svetom. Ko se naučimo uporabljati theta valovanje v zavestnem stanju, lahko dostopamo in upravljamo podzavestni del sebe. V theta stanju so možgani sposobni globokega učenja, zdravljenja in rasti.  S tem možganskim valovanjem lahko dostopamo do Božanskega in manifestiramo spremembe v materialni svet.

Delta možgansko valovanje (manj kot 4 Hz) je stanje globokega spanja in nezavesti.

Gama možgansko valovanje (22+ Hz) je stanje visoke občutljivosti na dražljaje. Ko se nam zdi, da se je čas upočasnil med prometno nesrečno, smo vstopili v gama stanje.  Takrat se čas ne upočasni, ampak možgani pospešijo. Med uporabo ThetaHealing tehnike možgani uporabljajo tako theta, kot gama možganske valove.

 

Pogosto je napačno prepričanje, da imajo možgani samo en tip možganskega valovanja naenkrat. V resnici imajo možgani vsa valovanja aktivna naenkrat, vendar v različnih količinah. Torej imajo možgani alfa valove, beta valove, theta valove, gama valove in valove delta simultano.  Kaj mislimo, ko rečemo, da smo v theta stanju? To pomeni, da je theta valovanje močnejše oz. prevladuje v primerjavi z ostalimi valovanji v tistem trenutku.

Z zavesno uporabo theta valovanja se lahko kdorkoli nauči “mističnih”  in “psihičnih” fenomenov, kot so npr. vpogledi v telo ,vpogledi v prihodnost, pogovori z angeli varuhi in instantna zdravljenja.  To je mogoče, ker nam zavestno theta valovanje možganov omogoča, da dostopamo in upravljamo svojo podzavest.

 

Iz knjige Where Science Meets Spirit, Brent Phillips