Meditacije

Preglejte vse naše delavnice:
www.hisaradosti.com

Kaj je meditacija?

Običajno ljudje mislijo, da je meditacija nekoristna, nekaj kar počnejo ljudje s preveč časa in denarja. Vendar ni tako. Meditiramo čisto vsi, pa če se tega zavedamo ali ne. Ponavadi se tega niti ne zavedamo, vendar je meditacija vsakršna sprostitev, vsak miselni odklop, ko poskušamo samo biti in odmisliti ves stres; to je vsak hip, ki si ga utrgamo zase, zapremo oči in se zberemo. Vse to spada pod meditacijo.

Če vas zanima osebna rast priporočamo delavnice.

Koliko časa potrebujemo za meditacijo?

Za meditacijo tudi ne potrebujemo ogromno časa. Dovolj je že nekaj minut, da se popolnoma sprostimo, spustimo ves stres, ki se je nabral čez dan in uživamo v tišini uma.

Ali je za meditacije potrebno veliko denarja?

Ne potrebujemo tudi veliko denarja, da lahko meditiramo, saj je že vsak sprehod po gozdu in naravi svojevrstna in brezplačna meditacija.

Ali meditacije delimo v več vrst?

Tako kot obstaja več vrst ljudi, obstaja tudi več vrst meditacij. Poznamo na primer meditacijo z angeli, samorogi, škrati, drevesi, naravo, gozdom, … ali pa tematske meditacije kot je meditacija za spuščanje skrbi, stresa, rezanje eteričnih vezi in podobno. Vsaka meditacija nas sprosti in vsaka nam nekaj da, čisto vsaka nas poveže s seboj, da končno začutimo mir v sebi in občutimo, kako je, če smo eno uro na miru in ob tem uživamo.

V sklopu Hiše Radosti organiziramo meditacije, ki so primerne za vse tipe ljudi, od tistih, ki se z meditacijo prvič srečujejo do tistih, ki so že “izkušeni mački”. Vabljeni.

Za koga je meditacija primerna?

Vsi imamo radi tisti občutek sproščenosti in ugodja, ki nas prevzame po koncu dobrega dne, ko zaključimo z vsem, kar smo nameravali narediti in smo za trenutek tudi srečni in umirjeni. Vsi bi radi čim večkrat ponovno izkusili ta občutek in uživali v njem, vendar je naš vsakdanji delovni dan prenatrpan z obveznostmi, dolžnostmi, opravki, stresom in skrbmi. Zato se nekateri zatečejo po umiritev v meditacijo. Meditacija, je stanje v katerem se naš um umiri, v katerem smo brez skrbi in stresa, naša glava je brez tistega nenehnega brenčanja in občutimo umirjenost telesa in duha.

Ali so meditacije zahtevne?

Meditiranje je preprosto in primerno za čisto vse ljudi, ki se želijo umakniti za pet minut in tega stresnega življenja in se umiriti, ter želijo posvetiti nekaj časa tudi sebi. Za meditacijo ne potrebujete nobenega predznanja, vendar tudi na tem področju velja, da vaja dela mojstra in z vsako meditacijo boste um hitreje umirili. Poznamo samostojne meditacije, ki jih izvajate sami in vodene meditacije, kjer vas nekdo vodi v in med meditacijo (te so najlažje za začetnike). V Hiši Radosti organiziramo različne vodene meditacije, ki so primerne tako za ljudi brez predznanja iz meditacije, kot za tiste ljudi, ki že nekaj časa meditirajo. Vsak teden se bomo skupaj podali v svet različnih meditacij, se skupaj sprostili, zabavali in po želji tudi delili izkušnje.

 

Preglejte vse naše delavnice:
www.hisaradosti.com