izberi zase

Kaj je tisto, kar vas zadržuje, da nimate v življenju vsega tistega, kar si želite

Kaj je tisto, kar vas zadržuje, da nimate v življenju vsega tistega, kar si želite

Ste se kdaj spraševali kaj je tisto, kar vas zadržuje in omejuje, da ne živite življenja, ki si ga resnično želite?  Kaj vas omejuje, da ne živite, tistega življenja, katerega vesta da obstaja, tistih stvari, za katere veste, da so mogoče?

STE EDINA OSEBA, KI IMA DOVOLJ MOČI, DA VAS USTAVI. 

Ali se zavirate s tem, da kreirate v svojem svetu veliko projekcij, pričakovanj, ločenosti in zavrnitev sebe in drugih?

To so eni izmed naših najljubših načinov sojenja, s katerimi si nadenemo filter in senčnike, da ne vidimo, kaj se v resnici dogaja okoli nas in da ne prepoznamo, kaj je naša resnica in kaj vse je možno za nas in naše življenje.

Projekcije in pričakovanja

Projekcije so nekaj, kar so se ljudje odločili o vas. Kdo ste, glede na vse njihove obsodbe, ki so jih zavzeli v zvezi z nami. Na primer, ste kdaj videli zelo privlačno osebo, ki se je sprehodila po hodniku in ste si rekli: “Oh, tale moški tako dobro zgleda. To je točno to, kar si jaz želim, ta oseba bi bila popolna zame.” To je primer projekcije.

Ko živimo s to projekcijo, le-ta popolnoma zamegli naše zavedanje o tem, ali bi ta oseba res bila doprinos za naše življenje. To je razlog zakaj imamo v takšnih situacijah občutek, kot da bi nas nekdo pokril s tepihom čez glavo, ker s projekcijo, ki smo jo ustvarili, ne vidimo, kaj se zares dogaja, in smo nato presenečeni, ko se zgodi nekaj čisto nepričakovanega in si rečemo, da si tega pa res ne bi mislili, da se lahko zgodi.

Pričakovanja so sodbe o tem, kaj naj bi in kaj naj ne bi delali. Ljudje kreirajo ves čas pričakovanja, zato da lahko definirajo, kontrolirajo in se odločijo, kdaj se bodo ločili od vas ali vas zavrnili, glede na to, kar si boste izbirali v določeni situaciji.

Ali vaši starši od vas pričakujejo, da ste dobri, popolni in da se lepo obnašate? Videno in ne slišano?

In kaj se potem zgodi, ko živite svoje življenje, ki ni po njihovih pričakovanjih? Se z vami zbližajo ali se oddaljijo?

Preberi tudi...  V oddaji Klepet ob kavi: Kaj vse je mogoče spremeniti z izbiro in s telesnimi procesi?

Ko živite v svetu pričakovanj in projekcij in se tega sploh ne zavedate, imate samo dve izbiri. Lahko se strinjate in pritrjujete ali se upirate in reagirate. In v tej situaciji ni druge,  kot da imate prav ali se motite. Pojavi se veliko konfliktnih projekcij in pričakovanj in karkoli izberete, boste vedno naredili nekaj narobe za nekoga.

Ločenosti in zavrnitve

To so bariere, ki jih postavimo medse, da nismo skrbni drug do drugega, prijazni, da nismo v dopuščanju, hvaležnosti, ranljivosti, da se ne cenimo in spoštujemo.

Je to način, s katerim zavračamo prejemanje od kogarkoli ali sebe?

Zaradi česa moramo zavračati kogarkoli ali karkoli? Ste se morda odločili da takrat, ko se ločite od nekoga ali nekoga zavrnete končno izbirate zase? Ali v tem primeru res izbiramo zase ali izbiramo proti stališču nekoga drugega?

Brez ločenosti in zavrnitev bi lahko živeli skrbnost, ki jo imamo do sebe in drugih na tem planetu. Kreirali bi popolnoma drugačno življenje, popolnoma drugačno od tega, ki ga izkušamo v tem trenutku.

Bi vas dopuščanje temu, da ste do sebe tako zelo skrbni pokopalo? Ne, kar vas res ubija je distrakcija, ki jo delate vsak dan z zavrnitvami in ločenostmi od sebe.

Ker na žalost vsakič, ko se ločite ali zavrnete kogarkoli drugega, ali karkoli drugega, zavrnete sebe in se ločite od sebe.

Če bi se odločili, da živite svoje življenje brez projekcij, pričakovanj, ločenosti in zavrnitev, bi se odprli svetu lahkotnosti, radosti, večjega zavedanja in neskončnih možnosti.

Ali ste pripravljeni imeti tako čudovito življenje?

Še več pa na delavnicah Access Consciousness, ki jih organiziramo v Hiši radosti.

Vir: Access Consciousness Blog

Prevedeno za Hišo radosti

Preberite še