izberi zase

8 smešnih dejstev o poljubljanju

Poljubljanje je umetnost in ko osvojiš to umetnost še bolj uživaš v njej. Poljubljanje je zabavno in hkrati zelo čutno dejanje. Če misliš, da veš vse o poljubljanju naj ti povem, da se motiš! Če se še nikoli nisi poljubljal ali pa si to počel že neštetokrat, preberi nekaj zanimivih dejstev;

  1. Poljubljanje pomaga pri izgubi kalorij!

Res je! Poljubljanje deluje na telo tako kot telovadba, saj pokuriš približno 26 kalorij v minuti. Sedaj pa ne bo težko uganiti, koliko kalorij je uspelo porabiti paru, ki se je leta 2005 v Londonu poljubljal kar 31 ur, 30 minut in 30 sekund.

  1. Poljubljanje je odlično za izboljšanje imunskega sistema!

Raziskave so pokazale, da poljubljanje pomaga preprečevati karies, pospeši cirkulacijo krvi in izboljša ten kože.

  1. » X » za poljub!

Če si se slučajno kdaj vprašal, zakaj znak »x« predstavlja poljub, je tukaj kratka razlaga. V srednjem veku je večina uporabljala znak »x« za podpis, saj niso znali pisati in brati. S tem znakom so izkazovali iskrenost in predanost gospodarju, skozi čas pa je »x« začel predstavljati poljub, ki ga navadno napišemo na koncu sporočila ali pisma.

  1. Skok s padalom ali poljub?

Verjameš, da  se ti nivo adrenalina zviša tako pri skoku s padalom kot pri poljubljanju? Med poljubljanjem se poleg dopamina, hormona sreče,  sproščajo tudi endorfini in adrenalin.

  1. Poljub pred odhodom na delo pomeni uspešen dan v službi!

Fascinantni izsledki neke raziskave so pokazali, da so možje, ki pred odhodom v službo poljubijo svoje žene bolj uspešni pri delu kot tisti, ki nimajo te navade.

  1. Koliko poljubov pred poroko?

Si se kdaj vprašal kolikokrat povprečna ženska poljubi moškega, preden se z njim poroči? Odgovor je 29 krat!

  1. Različni kraji, različne navade poljubljanja!

V viktorijanski dobi je moški ženski vedno poljubil le hrbtno stran roke, medtem ko je v času Rimljanov prevladala navada o poljubljanju na usta ali celo na oči. Eskimi, nekatera ljudstva na polinezijskem otočju in Malezijci, se poljubljajo kar z nosovi.

  1. V filmu »Don Juan«, ki so ga posneli 1927 so se poljubili kar 127 krat!

John Barrymore se je s soigralkama Mary Astor in Estelle Taylor v filmu »Don Juan« poljubil kar 127 krat, kar je največje število poljubov, ki so bili kadarkoli podeljeni v prizorih enega filma.

Nastja