Izkušnje udeležencev

Kristina je spoznala Access Bars!

Kristina je spoznala Access Bars!

Za Access Bars tretmaje sem se odločila zaradi zanimanja in izkušnje nečesa novega. Moram priznati, da mi že dlje časa ni nič tako vzbudilo radovednosti, kot mi jo je Access Consciousness. Med tretmaji sem občutila celotno telo – od rahlih mravljincev na različnih delih telesa pa vse do močnega vibriranja celega telesa. Vsekakor pa sproščenost, lahkotnost telesa in umirjenost uma po vsakem tretmaju. Sledilo je tudi rahlo čiščenje grla, reakcije pa so bile opazne tudi pri najbližjih – tako fizično (vročina) kot v odnosih. Zanimivo!

Jasmina: “Ko imaš občutek, da si v nebesih.”

Jasmina: “Ko imaš občutek, da si v nebesih.”

Bom poskusila svoje občutke ubesediti, ker v bistvu je težko opisati nekaj, za kar so besede čisto premalo in takšna beseda, ki bi res opisala vse to dogajanje, je lahko samo brez besed.

Skratka, že pred delavnico sem se veliko ukvarjala s seboj in vedela, da smo edinstveni, vendar kako to edinstvenost živeti, pa sem se začela učiti šele sedaj… besed, ki mi jih je položil v srce Haris, nisem pričakovala in preveč so me omejevale moje predstave, slike, vzorci, da bi sploh videla dlje.

Po prvi terapiji se mi obzorje veča, veča se moj prostor, večajo se moji občutki. Že s pogovorom sem prišla do novih razsežnosti. Kaj se je pa dogajalo po prejemu energijske terapije, pa najlažje opišem kot čudovito pravljico, ko imaš občutek, da si v nebesih, po telesu ti šibajo celice z električnim nabojem in počutiš se, kot bi bil omamljen, omamljen od lepote vsega okrog tebe.

Ko sem razprla roke, je bila v njih tako velika moč. Občutek drevesa, ki mu segajo korenine iz nog daleč v globino in občutek mogočne krošnje, ki se vzpenja visoko v nebo. Na vejah bodo pravkar vzbrsteli prvi listi, mogoče cvetovi in na koncu sadež, iz katerega bomo imeli vsi sladkosti. Hrati pa občutek mehkobe, nežnosti, gibljivosti, kot bi drevo plesalo z vetrom.

Čutila sem prostor, dotik, čutila objem….objem vesolja, objem vsega. In ta občutek lahko prikličem, kadarkoli si ga zaželim. Kaj je lahko še lepšega? No ja, komaj čakam drugo terapijo ;) in napišem še kaj več ;)

To je tako malo vsega, kar sem doživljala, vendar težje opišem boljše. Haris, res ti hvala.

Jasmina Levičar po delavnici in osebnem srečanju s Harisom

Marjana iz Maribora: “Nikoli ni prepozno!”

Marjana iz Maribora: “Nikoli ni prepozno!”

Kot 64-letna, že vsega rahlo sita upokojenka, se ne morem načuditi učinkom Access bars terapije.

Najprej naj povem, da se skozi življenje spopadam z različnimi zdravstvenimi težavami in da se zadnje čase nimam volje udeležiti ničesar novega, nič ne pritegne dovolj moje pozornosti, nič me pri mojih letih in izkušnjah dejansko več ne prepriča. Sita sem predavanj, sita sem ljudi, novih teorij in nasvetov, tudi svoje majhne pokojnine nikakor ne želim namenjati nečemu, v kar ne verjamem.

Moja hči je bila tista, ki je navijala, naj preberem objavo o delavnicah Access bars in ko mi je obljubila, da me bo zapeljala v Ljubljano, da preverim, če bom doživela kaj takega, kar bi pregnalo depresivno počutje, sem pristala. Prepustila me je v Harisove roke in čez uro in četrt sem bila drug človek. Terapija je minila bliskovito hitro. Čutila sem mravljince, ščemenje in doživela svoje noge, kot da so zavite v folijo. Skozi telo so med terapijo stekli impulzi, na trenutke se mi je zdelo, da lebdim, oziroma sem v pol snu.

Zdaj, nekaj dni kasneje, je moje telo še vedno zadovoljno, glava pa ima veliko manj problemov. Čutim, da me situacije več ne ganejo tako globoko, da ne odreagiram več tako impulzivno in da bolj zavestno živim. Preteklost me več ne obremenjuje in zasleduje, obžalovanja so zbledela. Fascinirana sem nad dejstvom, da obstaja orodje, s katerim lahko vplivamo na telo, razum, svojo notranjost in počutje. Prepričali so me, da si lahko pomagam in da so možnosti, da si lahko vsak obogati življenje. Iz srca se jim zahvaljujem in jih toplo priporočam tudi starejšim, zamorjenim, vsega sitim nevernikom.

Marjana Dregarič iz Maribora

Sanja po delavnici Joy of Business: “Počutim se fantastično!”

Sanja po delavnici Joy of Business: “Počutim se fantastično!”

Že kar nekaj časa sem spremljala Joy of Business in ustanoviteljico Simone Milasas preko različnih kanalov, zato sem se tudi odločila za obisk delavnice, ker sem hotela vedeti še več o orodjih in o vprašanjih, ki se jih uporablja na to temo.

Delavnica je bila zelo intenzivna. Skozi delavnico se vršijo kliringi, Haris pa je pripravljen odgovarjati na vsa postavljena vprašanja in brskati po tem, kje imamo vse omejitve. Zato samo sprašujte, sprašujte in še enkrat sprašujte! Niti se nisem zavedala, koliko močna je bila delavnica do naslednjega dne, ko sem videla, kako moje telo procesira vso nesnago, ki smo jo prejšnji dan čistili. Sedaj je minil že mesec od delavnice in jaz se počutim fantastično, v službi sem bolj jasna, delo je opravljeno hitreje, moj govor je bolj prodoren (pa naj se sliši še tako smešno in čudno :) ) in spremembe so opazili tudi moji najbližji.

Žal vseh sprememb ne morem navesti, ker so spremembe na takšnem nivoju, ki so neopisljive. V telesu in v mojem bivanju&delovanju pa se je zgodil ogromen preobrat. Priporočam jo vsem, ki si želijo več jasnosti. Če greš na Joy of Business delavnico, se spremembe ne bodo pokazale samo v biznisu, ampak tudi na ostalih področjih življenja… in kako je lahko še boljše kot to?!

Sanja S. po delavnici Joy of Business.

Tamara: “Kot v filmu Matrica, ko je Neo vzel tabletko in se je resničnost spremenila.”

Tamara: “Kot v filmu Matrica, ko je Neo vzel tabletko in se je resničnost spremenila.”

Nikoli ne bom pozabila prvega dneva, ko sem lani novembra prvič prišla v Hišo radosti, Sedaj vem, da to ni bilo naključje.

Prve spremembe so se začele dogajati že naslednji dan in z vsako delavnico se je moje življenje spreminjalo na bolje, vedno bolj in bolj sem se spreminjala tudi sama. Razne “življenjske” situacije in “človeške neumnosti”, ki so me včasih vrgle iz tira in me zamorile do konca, sem nekako laže izpeljala. Občasno sem začutila čisto radost, lahkotnost,hvaležnost in sem se res iz ganjenosti jokala. Nepopisno čudovit občutek!!! Ker sem to sama izkusila in videla, da je to res mogoče, sem hotela še!

Kaja: “Odprla se mi je nova dimenzija v življenju.”

Kaja: “Odprla se mi je nova dimenzija v življenju.”

Hiša radosti in predvsem Haris sta mi odprla novo dimenzijo v življenju. Prečistila sem vse odnose, zamere in slabo voljo. Moje življenje preprosto teče. Odločitve v življenju sprejemam na podlagi lahkosti in teže in vse je kar naenkrat postalo enostavno. Zavedam se, da sem zgolj jaz odgovorna za situacije, v katerih se znajdem, saj si vse kreiram sama. Kar se mi zdi bistveno spoznanje je to, da ni nič dobro in nič slabo, ampak samo je. Od tebe je odvisno kako boš situacijo, v kateri si, dojel. Zavedam se tudi, da je življenje mogoče spremeniti in da lahko spremeniš samega sebe, samo odločiti se moraš. Haris še enkrat hvala!

Kaja

Barbara B. po enem letu Hiše radosti: “I believe I can fly…”

Barbara B. po enem letu Hiše radosti: “I believe I can fly…”

Čutim potrebo, da napišem nekaj po nori delavnici v nedeljo, ki je za mano,…vauu…moram se ti zahvaliti za to izkušnjo, ki sem jo doživela, ki pa je sadež celoletnega “dela” na sebi.

Vse to se ne bi zgodilo, če se ne bi leto in pol nazaj odločila, da namesto, da se smilim sami sebi iz situacije potegnem nekaj več in se na očitke, da ne znam uživati, da ne izražam čustev in podobno odločila, da to staro prtljago odložim. Sprva sem poskusila na terapiji, vendar, ker nisem najboljša pri izražanju, sem opustila, in po brskanju na netu naletela na Hišo radosti. Pritegnili so me opisi in odzivi udeležencev in si rekla, to je zame in se odločila za delavnico Mojster sebe.

Barbara Završnik: “Hvala Hiša radosti za drugačno življenje!”

Barbara Završnik: “Hvala Hiša radosti za drugačno življenje!”

Po znanstvenih meritvah naj bi vsak dan v človeški glavi na dan povprečno švigalo 65.000-70.000 misli in velika večina se jih ponavlja. Kakšna potrata časa, se ti ne zdi? A res rabimo toliko misli? Je življenje res tako zapleteno, da ga moramo vsak dan znova osmišljati? To sem se potihoma spraševala in bolj ali manj uspešno iskala rdeči gumb STOP, ki bi prekinil to nepotrebno zmešnjavo v glavi. Saj poznamo tisti občutek, ko bi rad zaspal, pa zaradi neubogljivih misli ne moreš. In potem te spremljajo še čez dan, nikoli ni miru. Najraje bi pretrgal vse kable, če bi le vedel, kje so… Je možno, da smo ujetniki lastnih misli? Je svoboda le iluzija? Pot iskanja odgovorov na takšna in drugačna življenjska vprašanja me je letos spomladi pripeljala do prav posebne Hiše. Navzven kot vse ostale, odznotraj pa kot nobena druga. Kdo bi si mislil, da bom tam namesto pravih odgovorov našla še nekaj boljšega – prava vprašanja!

Tina Zorko: “Življenje je lahko lahkotno.”

Tina Zorko: “Življenje je lahko lahkotno.”

V Hiši radosti odpadejo vse maske, vsa pričakovanja o svetu. Dojameš, da je vsak dan lahko boljše. V nas se skrivajo vse molekule kreacije. Ko spustiš določene omejitve v glavi in korakaš naprej v Pogumu koraka in ozavestiš, da je vse mogoče. Rastejo občutki znotraj tebe in le ti štejejo ob izbiranju. Raziskuješ na poti življenja v sožitju z dinamiko, ki je rast življenja.

Nadja Ogrinc: “Kaj če so pravljice bliže resnici od realnosti, ki jo poznamo?”

Nadja Ogrinc: “Kaj če so pravljice bliže resnici od realnosti, ki jo poznamo?”

Če ob rojstvu dobiš darilo življenja, to še ne pomeni, da moraš zlesti v ta lepo zavit paketek in tam za vedno ostati. Če pa se vam že uspe povsem stlačiti vanj, pa vsaj poskrbite, da s seboj vzamete SEBE, da ne boste tako kot jaz, 18 let tavali po temni škatli in naredili vse, da bi se našli, čeprav niti ne veste, koga v resnici iščete. Raje se že prej razglejte naokoli, morda je kje kakšna Hiša radosti. Pravim vam, pojdite tja, pa si boste morda lahko že takoj skreirali nepredstavljivo boljše darilo, ki ga boste zares lahko poimenovali Življenja -z veliko začetnico -, saj bo ustvarjeno čisto po vaši meri.

Kaj če je zame 18 < 1 in je čas samo iluzija?

Boris Gorenc: “Življenje je bolj polno in zanimivo.”

Boris Gorenc: “Življenje je bolj polno in zanimivo.”

Haris, po dobrem letu sem hvaležen, da sem tistega lepa dne poklical in prišel na eno od tvojih delavnic. Po delavnici sva se dogovorila še za osebno seanso. Postal si del mojega življenja.

Življenje je bolj polno in zanimivo. Skupaj s tabo naprej po poti osebne rasti.

Hvala ti.

Boris Gorenc, športni agent in nekdanji košarkar

Natja Klemenčič: “Nehala sem se skrivati in počutim se kot otrok, ki ves čas nekaj raziskuje in spoznava.”

Natja Klemenčič: “Nehala sem se skrivati in počutim se kot otrok, ki ves čas nekaj raziskuje in spoznava.”

Nekaj mesecev nazaj sem prvič slišala za Hišo radosti. Zgodilo se je čisto po “naključju”, ko sem na profilu prijateljice videla slike, ki jih je objavila. Bilo je nekaj v zvezi z Access Consciousness. Dolgo se že nisva slišali, ampak s tem je dobila mojo radovednost in razložila mi je par stvari o MTVSS in Faceliftu. Nato sem začela raziskovati in se odločila pisati Harisu. Prvi mesec se nama ni uspelo srečati, zato sem se odločila, da se kar prijavim na Access bars in MTVSS.

Aleksandra Nkumah: “Naj bi bil telesni proces, pa se mi zdi, da je odklenil nekaj izventelesnega.”

Aleksandra Nkumah: “Naj bi bil telesni proces, pa se mi zdi, da je odklenil nekaj izventelesnega.”

Haris, ti si prav ena poosebljena hvaležnost in veselje! Hvala za to izkušnjo!

Je pa res, da je take občutke kar malo težko ubesedit. Je kot spomin na topel dom.
Brez sodb, omejitev. Spomin, ki je bil že dolgo tega nekam zakopan in je le čakal na pravi čas za rast.
Ko nekaj veš in se naenkrat zaveš, da se res bojiš svoje veličine. In to je velika teža. Dobim prispodobo kot, da sem ujeta v jekleni kletki krivde, sramu in sodb.
In ker sem toliko časa to ustvarjala s takim naporom, del mene se kar noče zaupati, da je izhod res lahko tako lahkoten in enostaven. Da ni potrebno imeti težke strukture, natančnega načrta, da si lahko kar si. In da s tem, ko ziviš sebe na svoj način sploh ni nič narobe.

Stane Perkič po delavnici MTVSS

Stane Perkič po delavnici MTVSS

Že med delavnico MTVSS in zdaj po njej, zaznavam, da sem bolj lažji, svobodnejši, divji oziroma pogumen. Opažam, da je moje telo postalo bolj tekoče, gibčno, gibi so bolj čutni, odločni. Bolj sem usklajen s svojim telesom, spontano se ga več dotikam, negujem in delujem skupaj z njim, postajam eno z njim, v njem več doživljam, več se dogaja. Več se gibljem, bolj svobodno tekam naokoli, telo je postalo bolj lahkotno, živalsko, pretočno in gibčno. Zdaj bolj delujem v sožitju z njim, kot da bi se s pomočjo delavnice usedel v njega in se končno v njem počutim domače, udobno in polno.

Prihajajoče delavnice